Kurkumasta, Intialaisissa ruuissa usein käytetystä mausteesta ja D-vitamiinista on uusimpien tutkimusten mukaan apua Alzheimerin vastaisessa taistelussa.
Näin kertovat UCLA:n ja UC Riverside yliopiston tutkijat ja Human BioMolecular Research Instituutin tiedemiehet.
Uudelle löydökselle on laitettu suuria odotuksia, koska molemmat ”aineet” ovat luonnonmukaisia ja helposti saatavia. D-vitamiinia saamme auringosta ja kurkuma löytyy monen maustekaapista. Mutta mutkiakin on matkassa. Kokeissa ilmeni, että synteettisesti valmistettu kurkuma on kasvista saatavaa kurkumaa huomattavasti tehokkaampi. Luonnonmukaisessa on imeytymisvaikeuksia. Tämän lisäksi näiden aineiden yhteis- ja yksittäisvaikutukset ovat hyvin yksilöllisiä.
Lisätutkimuksia siis tarvitaan. Tästä syystä tutkijat eivät vielä suosittele Alzheimerin vastaiseen taisteluun kurkumaa ja D-vitamiinia, vaikka ei niistä haittaakaa ole. Nämä kaksi ainetta nähdään kuitenkin erinomaisena yhtälönä, joka tulevaisuudessa tulee avaamaan monia ovia aivojen hyvinvoinnin lisäämisessä.
|