Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Aurinko voi olla myös petollinen
Aurinko voi olla myös petollinen

Suomessakin iho joutuu kovaan rasitukseen kesähelteillä, erityisesti keskipäivän auringolle altistuessaan.

Aurinko lisää riskiä ihosyöpään sairastumiselle, saa aikaan pigmenttimuutoksia ja edistää ihon vanhenemisprosessia. Auringolta hyvin suojautuminen on luonnollisesti ihon paras turva, mutta jo syntyneitä pigmenttimuutoksia voidaan kuitenkin häivyttää tehokkaasti ja turvallisesti laser- ja pulssivalohoidoilla.

Ihon värimuutoksia on hyvin monenlaisia ja syyt niiden syntymiseen erilaisia. Iän, valovaurioitumisen, raskauden ja lääkitysten myötä muutokset iholla saattavat lisääntyä ja muuttaa muotoaan. Esimerkiksi e-pillerilääkitys tai raskaus saattavat pahentaa maksaläiskiä.

Pigmenttimuutoksia voidaan hoitaa myös lääkevoiteilla ja lääketieteellisellä kemiallisella kuorinnalla. Pigmenttimuutosten laservalo- tai pulssivalohoidon voi hyvin aloittaa heti kesän jälkeen, mikäli tuntuu, että pigmenttimuutokset häiritsevät jollain ihoalueella. Vuorokauden valoisien tuntien vähetessä on pigmenttimuutosten hoito sekä turvallisempaa että tuloksellisempaa. Laserilla voidaan poistaa myös luomia. Luomien laserpoisto soveltuu kuitenkin vain niihin luomiin, jotka erikoislääkäri on varmuudella todennut hyvänlaatuisiksi. Muut on syytä poistaa veitsellä patologin tutkittaviksi.

Syksy on myös otollinen aika aloittaa ihokarvojen laserhoito, jos haluaa varmistaa, etteivät karvat häiritse tulevaa kesää. Karvojen laserhoito on turvallisinta ja tehokkainta ihon ollessa vaalea ja hyvään tulokseen tarvitaan useita hoitokertoja, joita hyvin ehtii ottamaan riittävästi ennen seuraavaa kesäkautta.

Lähde: Sairaala Siluetti
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy