Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vastuu potilaan hoidosta säilytettävä lääkärillä
Vastuu potilaan hoidosta säilytettävä lääkärillä

Suomen Apteekkariliitto suhtautuu myönteisesti ehdotukseen sallia rajattu lääkkeenmääräämisoikeus hoitajille.
 
Apteekkariliiton mielestä hoitajien lääkkeenmääräämisoikeus tulisi rajata pitkäaikaissairailla reseptin uusimiseen ja muutoin tilanteisiin, joissa sairaus on yksiselitteisesti todennettavissa diagnostisin testein tai ulkoisen oireen perusteella.

Mutta pitkäaikaissairauksissa uutta lääkehoitoa ei tulisi koskaan aloittaa tai olennaisesti muuttaa ilman lääkärin määräystä, Apteekkariliitto katsoo.

Optikkojen tarve reseptilääkkeiden hankkimiseen tulisi Apteekkariliiton mielestä hoitaa reseptinkirjoittamisoikeuden sijaan mahdollistamalla heille tiettyjä lääkkeitä koskevan lääketilauksen tekeminen apteekista samaan tapaan kuin esimerkiksi varustamot hankkivat lääkkeitä laiva-apteekkeihin.

Fysioterapeuttien ja suuhygienistien lisäämistä rajoitetun lääkkeenmääräämisoikeuden piiriin ei ole riittävästi perusteltu eikä Apteekkariliitto kannata sitä ainakaan tässä vaiheessa.

Apteekkariliitto edellyttää, että järjestelmän käyttöönottoon liittyvä työ ja kustannukset eri osapuolille arvioidaan ja käyttöönoton valmistelu tehdään yhteistyössä kaikkien niiden tahojen kanssa, jotka ovat mukana uudistuksen toteuttamisessa.


Lähde: Suomen Apteekkariliitto

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy