Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

EU-maiden sairaanhoitajien Suomeen muuttoon etsitään keinoja
EU-maiden sairaanhoitajien Suomeen muuttoon etsitään keinoja

Attraktiivinen Suomi -projektissa rakennetaan mallia, jonka avulla eurooppalaiset terveydenhuollon osaajat kiinnostuvat suomalaisista terveydenhuollon työpaikoista ja hakeutuvat niihin.

Vapaan liikkuvuuden EU:ssa Suomen ongelmana on, että työperäinen maahanmuutto on toistaiseksi melko vähäistä.

Tutkimusten mukaan tulevaisuudessa terveydenhuollon ammattilaisia ei ole Suomessa riittävästi. Projekti ei rekrytoi yksittäisiä työntekijöitä, mutta tarjoaa pysyvän mallin, jolla edistetään hoitohenkilökunnan, erityisesti sairaanhoitajien sujuvampaa liikkumista Suomeen.

Attraktiivinen Suomi -projektissa kehitetään myös työvoiman tarpeiden ennakointia, kartoitetaan saatavilla olevia ammatillisia resursseja ja erityisesti sairaanhoitajien koulutuksen ja osaamisen vastaavuutta lähtömaissa ja Suomessa. Lisäksi kehitetään erityisesti sairaanhoitajan työhön ohjaavaa perehdyttämisohjelmaa.

Projektin toteuttaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kanssa. Projektissa luodaan kumppanuuksia Helsingin kaupungin, HUS:n, terveydenhuollon lähtömaiden sairaaloiden, viranomaisten ja oppilaitosten kanssa. Tavoitteena on, että työvoiman liikkumisesta voivat hyötyä kaikki osapuolet.

Projektin ohjausryhmässä on mukana edustus muun muassa sosiaali- ja terveysministeriöstä ja hoitoalan ammattiliitoista. Projekti saa rahoituksensa pääosin Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) Manner-Suomen ohjelmasta.

Lähde: THL
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy