• auttavat, neuvovat ja palvelevat kaikissa hammasproteesiasioissa
• valmistavat uusia hammasproteeseja sekä korjaavat ja pohjaavat niitä
• ovat erikoistuneita hampaattoman suu purennan kuntouttamiseen
• ovat varma ja edullinen valinta
• ohjaavat asiantuntijan hoitoon tarvittaessa
Erikoishammasteknikko on kliinisen lisäkoulutuksen saanut hammasteknikko, jolla on oikeus itsenäisesti valmistaa kokohammasproteeseja, suoraan niiden käyttäjille sekä osahammasproteeseja yhteistyössä hammaslääkärin kanssa.
Erikoishammasteknikko on protetiikan asiantuntija, jolla on sekä potilaan hoidon että teknisen osaamisen monivaiheinen koulutus.
Erikoishammasteknikko on suorassa yhteydessä potilaaseen. Hammasproteesit valmistetaan yksilöllisesti alusta loppuun saakka. Suora asiakassuhde merkitsee potilaalle vaivatonta ja edullista asioimista.
Hammasproteesin käyttäjä
Hyvä hammasproteesi on käyttäjälleen lähes huomaamaton. Se pysyy hyvin suussa, sillä on helppo syödä, se ei haittaa puhetta, se ei tuota kipua ja mikä tärkeintä se kohentaa ulkonäköä. Hyvän hammasproteesin tehtävänä onkin tuottaa käyttäjälleen mielihyvää.
Muista kuitenkin, että hammasproteesi ei ole ikuisesti hyvä ja sopiva. Proteesialustan (ikenien) surkastuessa hammasproteesi käy väljäksi ja hankalaksi pitää. Väljä ja mataloitunut proteesi saattaa aiheuttaa limakalvoilla tai leukanivelissä pahojakin vaurioita. Sopimattoman proteesin aiheuttamat painokohdat ovat aina kivuliaita ja hankaushaavat limakalvoilla ovat suoranainen terveysriski. Syömisen vaikeutuessa ruoansulatuselimistö on jatkuvasti rasituksen alaisena ja seurauksena voi olla vakavia vatsaongelmia.
Hammasproteesi tulee huoltaa säännöllisesti
Hammasproteesin käyttöikä on keskimäärin 8 vuotta. Tuona aikana proteesit tulee pohjata noin kolmen vuoden välein. Säännöllisesti huollettu hammasproteesi antaa käyttäjälleen terveen olon, joten varaa aika suun ja hammasproteesin tarkastukseen omalta erikoishammasteknikolta
Erikoishammasteknikkoliiton jäsen on järjestäytynyt terveyspalvelujen tuottaja.
|