Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tumma suklaa hillitsee mielitekoja
Tumma suklaa hillitsee mielitekoja

Tanskalaisten tutkijoiden mukaan tumma suklaa ei ole ainoastaan terveellisempää kuin vaalea, se myös hillitsee mielitekoja maitosuklaata paremmin.

Tanskalaisten tutkimus on osoittanut tumman suklaan olevan myös vaaleampaa versiotaan täyttävämpää.

Tanskassa tehtyyn tutkimukseen osallistui 16 tervettä ja normaalipainoista nuorta miestä. Tutkittavat pitävät molemmista suklaalaaduista. Tutkimus suoritettiin kahdessa osassa ja molempia osia ennen tutkittavat paastosivat 12 tunnin ajan.

Tutkimuksissa koehenkilöt saivat 100 grammaa suklaata, jonka he söivät 15 minuutissa. Tämän jälkeen koehenkilöt tekivät muistiinpanoja ruokahalunsa laadusta ja tasosta puolen tunnin välein kuten myös mieliteoistaan. 

Kahden ja puolen tunnin kuluttua koehenkilöille tarjottiin pizza-ateria. Heidän oli lupa syödä niin paljon, että olivat täysin kylläisiä. Aterian jälkeen koehenkilöiden nauttimat kalorimäärät mitattiin. Kävi ilmi, että tummaa suklaata syötyään koehenkilöt nauttivat pizza-ateriallaan noin 15 prosenttia vähemmän kaloreita kuin maitosuklaan jälkeen.

Tumma suklaa on siis terveellisempää jo syödessä, mutta se vaikutuksen jatkuvat pitkään nauttimisen jälkeenkin hilliten mielitekoja makeaan, suolaiseen ja rasvaiseen ruokaan.
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy