Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Päihteidenkäytöstä kärsivien lasten ja nuorten auttamiseksi tarkoitettu verkkopalvelu Varjomaailma on palkittu
Päihteidenkäytöstä kärsivien lasten ja nuorten auttamiseksi tarkoitettu verkkopalvelu Varjomaailma on palkittu

A-klinikkasäätiön Varjomaailma-verkkopalvelu on voittanut sarjansa Euroopan komission vuoden 2008 e-Inkluusio -kilpailussa. Varjomaailma valittiin ykköseksi kategoriassa Syrjäytyneet nuoret.

Varjomaailma on vanhempien päihteidenkäytöstä kärsivien lasten ja nuorten auttamiseksi tarkoitettu verkkopalvelu. Varjomaailmasta löytyy tietoa lasten oikeuksista ja siitä, mistä voi hakea apua, kun kotona on vaikeaa. Manga-tyylisen sarjakuvateeman ympärille rakennetussa palvelussa lapset ja nuoret voivat myös kertoa anonyymisti omasta elämäntilanteestaan sarjakuvakoneen tai tarinan keinoin.

Varjomaailma nostaa esiin vaikean aiheen. Se on tuottanut mukaansa tempaavan ja käytännöllisen tavan antaa ääni haavoittuvassa asemassa eläville lapsille, sanotaan palkintoperusteluissa.

E-Inkluusio -kilpailun tavoitteena on tuoda esiin innovatiivisia tapoja ehkäistä digitaalista ja sosiaalista syrjäytymistä. Palkinnot jaettiin kaikkiaan seitsemässä kategoriassa. Suomi korjasi voiton myös maantieteellistä syrjäytymistä ehkäisevässä sarjassa, jossa voittajaksi valittiin Kyyjärven Mediamyllärit ry:n Nopola News. Loppukilpailussa eri sarjoissa oli mukana kaikkiaan 35 hanketta. E-Inkluusio -kilpailuun osallistui kaikkiaan 469 hanketta Euroopan unionin eri maista.

Lasinen lapsuus -toiminnan alahankkeena toteutettuun Varjomaailmaan osallistuivat myös Elämä on parasta huumetta ry ja Mannerheimin lastensuojeluliitto. Hanketta rahoittivat sosiaali- ja terveysministeriö ja Raha-automaattiyhdistys. Varjomaailma on osa 22 vuotta kestänyttä Lasinen lapsuus -toimintaa, jonka kohderyhmäpainotuksissa siirrytään nyt
ammattilaisista ja suuresta yleisöstä suoraan lapsiin.

Varjomaailma löytyy osoitteesta: www.varjomaailma.fi 

Lähde: A-klinikkasäätiö

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy