Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Puoli miljoonaa kehitysmaan naista kuolee lapsensaannin yhteydessä
Puoli miljoonaa kehitysmaan naista kuolee lapsensaannin yhteydessä

Unicefin julkistaman raportin mukaan yli puoli miljoonaa naista kuolee vuosittain odotusajan ja synnytyksen aiheuttamiin komplikaatiohiin ja asiallisen hoidon puutteeseen, ja lähes kaikki – 99 prosenttia - ovat kehitysmaiden naisia. Heistä 84 prosenttia asuu Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.
 
Kehitysmaiden naisten todennäköisyys kuolla lapsensaannin vuoksi on yksi 76:sta.

Vaarallisin maa on Niger, jossa suhde on yksi seitsemästä. Teollisuusmaissa riski on yksi 8000:sta. Yleisimmin kuoleman aiheuttaa verenvuoto synnytyksessä. Riski kasvaa jos nainen on aliravittu tai jos hänellä on hiv. Usein naisen epätasa-arvoinen asema estää häntä hakemasta apua ennen synnytystä ja synnytyksen jälkeen sekä saamasta ammatti-ihmisen apua synnytyksessä.
 
Esimerkiksi osissa Aasiaa tilanne on parantunut aavistuksen verran. Siellä naisten on nyt hieman helpompi saada ammatti-apua synnytyksessä. Vuonna 1995 ammattitaitoinen kätilö oli läsnä 31 prosentissa synnytyksistä, vuonna 2005 jo 40 prosenttia naisista sai asiallista apua. Tällä tahdilla vuosituhattavoitetta ei saavuteta, sillä tavoitteena on alentaa äitien kuolleisuutta 75 prosentilla vuoteen 2015 mennessä.
 
Suurin osa äitien kuolemista voidaan estää parantamalla terveydenhuoltoa ennen synnytystä, synnytyksen yhteydessä ja synnytyksen jälkeen.
 
Lähde: Unicef Suomi

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy