Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Lempimusiikki pitää sydämen vireänä
Lempimusiikki pitää sydämen vireänä

Lempimusiikin on todettu vaikuttavan mielialaan, mutta että sydämeenkin. Nyt sekin on sitten todistettu. Lempimusiikki pitää sydämen kunnossa.

Jos se saa jalkasi vipattamaan ja mielesi iloiseksi, niin se vahvistaa myös sydäntäsi. Tähän päätyivät Baltimoressa sijaitsevan Marylandin yliopiston tutkijat.

Tutkijat huomasivat verisuonten laajentuvan lempimusiikkia kuunnellessa. Tämä puolestaan lisää veren virtausta sydämeen vahvistaen sydäntä. Inhokkimusiikki vaikuttaa puolestaan päinvastoin. Sen kuunteleminen pienentää verisuonia.

Lempimusiikilla oli koehenkilöihin sama vaikutus kuin lääkityksellä ja liikunnalla. Tutkijat eivät kuitenkaan suosittele lääkkeitten tai liikunnan korvaamista musiikilla. Musiikin kuuntelu on heistä hyvä lisä muitten joukossa.

Koehenkilöt suosivat country-musiikkia, mutta tutkijoiden mukaan musiikin laadulla ei ole merkitystä. Omalla maulla on, kuunneltavan musiikin on oltava oman maun mukaista.

Olisi mielenkiintoista, jos joku tutkisi, millainen vaikutus puolisoiden lempimusiikilla on toiseen puolisoon varsinkin silloin, jos ne eivät kohtaa. Voisiko toinen joutua ennenaikaiseen hautaan pakkokuunneltuaan vuosikausia inhokkimusiikkiaan?

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy