Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Punainen väri tehoaa miehiin
Punainen väri tehoaa miehiin

Punaista väriä on pidetty jo vuosisatoja paheellisuuden värinä. Monen yökerhon ja ravintolan sisustuksesta löytyy punaisen eri sävyjä, puhumattakaan punaisten lyhtyjen alueesta.

Moni voisi luulla tätä tekaistuksi asiaksi, kehityksen aikaan saannokseksi, mutta ei. Biologialla näyttää olevan sormensa pelissä. Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet lankeavat helpoiten puna-asuisiin naisiin. Punainen väri viettelee.
 

Tutkimuksen taustalla on amerikkalainen Rochesterin yliopisto. Siellä koehenkilöille, miehille, näytettiin naisten kuvia. Osassa raamit olivat erivärisiä: punaisia, vihreitä, sinisiä, harmaita ja valkoisia. Osassa nämä värit toistuivat naisten puseroissa.

Kokeessa kävi ilmi, että miehet valitsisivat treffikaverikseen useimmiten naisen, jonka pusero oli punainen. He myös kuluttaisivat häneen huomattavasti enemmän rahaa kuin muuhun väriin pukeutuneisiin.

Koehenkilöt tietysti kielsivät kiinnostuksen johtuvan väristä, joten tutkijoiden mukaan punaisen värin nostama kiinnostus on syvällä sisällämme, tekojemme tiedottomana ohjaajana.
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy