Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kansalaiset torjuvat poikien ympärileikkauksen
Kansalaiset torjuvat poikien ympärileikkauksen

Poliisi pitää ympärileikkausta törkeänä pahoinpitelynä, ministeriö haluaa laillistaa.

Kansa torjuu selkeästi poikalasten ympärileikkauksen. 80 prosenttia suomalaisista vastustaa sosiaali- ja terveysministeriön kaavailemaa ympärileikkausten laillistamista Suomessa.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on luonnosteltu lakiesitys, joka sallisi poikien ympärileikkauksen uskonnollisin ja kulttuurisin perusteluin. Esityksen mukaan perusteita ei kontrolloitaisi, pelkkä vanhempien ilmoitus riittäisi.

Suomalaiset sallisivat ympärileikkauksen ainoastaan aikuisille, joka teettää sen itselleen. Vain kahdeksan prosenttia vastaajista sallisi ympärileikkauksen tekemisen lapselle. Vastaajista 13 prosenttia ei osannut tai halunnut vastata kysymykseen.

Tiedot ilmenevät Lastensuojelun Keskusliiton Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Kyselyyn vastasi noin tuhat henkeä syyskuun lopulla. Vastausten virhemarginaali on kaksi prosenttia kumpaankin suuntaan.

Lastensuojelun Keskusliitto ja muun muassa Suomen Lääkäriliitto ovat pitkään vastustaneet uskonnollisin perustein tehtäviä lasten sukupuolielinten leikkauksia. Ne katsovat ympärileikkauksen loukkaavan yksilön koskemattomuutta ja mahdollisuutta päättää omasta ruumiistaan. Leikkaukset aiheuttavat lapselle tarpeettomia terveydellisiä riskejä sekä pysyvän vamman. Lääkäriliiton mukaan leikkauksiin sisältyy haittoja ja riskejä ja ne ovat lääkärin etiikan vastaisia

Lähde: Lastensuojelun Keskusliitto

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy