Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Suorakorvaus yleistyy sairaanhoitokorvauksissa
Suorakorvaus yleistyy sairaanhoitokorvauksissa

Jo 66 prosenttia sairaanhoitokorvauksista maksetaan asiakkaalle suoraan vastaanotolla. Asiakas voi tarkistaa saamansa korvaukset kätevästi Kelan internetsivujen asiointipalvelussa.
Sairaanhoitokorvaukset ovat saajamäärältään Kelan suurin etuusryhmä. S

airaanhoitokorvauksia maksetaan yksityisen lääkärin ja hammaslääkärin palkkioista, tutkimuksesta ja hoidosta sekä matkoista ja lääkekuluista. Viime vuonna sairaanhoitokorvauksen saajia oli kaikkiaan 4,1 miljoonaa.

Suorakorvauksen osuus sairaanhoitokorvauksista on noussut tasaisesti. Vuonna 2000 neljännes kaikista sairaanhoitokorvauksista maksettiin potilaalle suoraan lääkärin tai hammaslääkärin vastaanotolla, mutta viime vuonna osuus oli jo 66 prosenttia. Eniten suorakorvausta käyttävät yksityiset hammaslääkärit (75 prosenttia hammashoidon Kela-korvauksista).

Viime vuonna tuli mahdolliseksi saada korvaus yksityisen terveydenhuollon kustannuksista ilman hakemusta ja valtakirjaa.  Riittää, kun lääkäriasemalla on suorakorvaussopimus Kelan kanssa, niin sairaanhoitokorvaus vähennetään automaattisesti laskun loppusummasta.  Näitä suorakorvaussopimuksia Kelalla on jo lähes 1 600 itsenäisen ammatinharjoittajan ja noin 1 300 palvelujen tuottajan kanssa.

Asiakas ei aina edes huomaa käyttävänsä Kelan yhtä palvelukanavaa näyttäessään Kela-korttiaan tiskillä – suorakorvauksesta kun ei edes tule kotiin päätöstä, ellei sitä erikseen pyydä. Uusi käytäntö on vaikuttanut selvästi Kelan asiakkaille lähettämien kirjeiden määrään. Vuonna 2007 Kela lähetti 16 miljoonana kirjettä, mikä on 4 miljoonaa vähemmän kuin vuonna 2006.

Maksetut Kela-korvaukset voi katsoa netistä

Toukokuusta alkaen sairaanhoitokorvausten tietoja on voinut seurata verkossa Kelan asiointipalvelusta (www.kela.fi/asiointi ).  Asiakas tunnistautuu palveluun joko pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Sairaanhoitokorvausten katsomisesta tuli hetkessä yksi Kelan suosituimmista asiointipalveluista. Esimerkiksi syyskuussa omia sairaanhoitokorvaustietoja käytiin katsomassa 35 000 kertaa.

Sairaanhoitokorvausten lisäksi palvelusta on helppo seurata esim. lääkkeiden tai matkakustannusten vuotuisen omavastuuosuuden täyttymistä. Myös päätös lääkkeen erityiskorvausoikeudesta näkyy palvelussa.

Lähde: Kela
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy