Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Pohjanmaalla testataan lääkkeiden verkkokauppaa
Pohjanmaalla testataan lääkkeiden verkkokauppaa

Pietarsaaressa toimiva Bothnia apteekki on ensimmäisenä suomalaisapteekkina aloittanut itsehoitolääkkeiden verkkokaupan testaamisen Lääkelaitoksen luvalla. Apteekkariliitto pitää kokeilua tärkeänä apteekkien verkkoasioinnin kehittämisessä.

Pietarsaaren, Pedersören ja Luodon alueilla asuva asiakas voi tilata ei-lääkkeellisten tuotteiden lisäksi apteekin verkkopalvelusta (www.pedersoreapoteket.fi) myös ilman reseptiä myytäviä itsehoitolääkkeitä.

Ennen lääketilauksen toimittamista apteekista otetaan asiakkaaseen puhelimitse yhteyttä lääkeneuvonnan antamiseksi ja lääkkeiden sopivuuden varmistamiseksi.

Apteekkariliitto pitää Pietarsaaren kokeilua tärkeänä etappina apteekkien verkkoasioinnin ja uusien palveluiden kehittämisessä.

Apteekkariliitto katsoo, että lääkkeiden osto apteekin verkkopalvelusta ei voi kuitenkaan perustua pelkästään nykyisin useimmissa verkkokaupoissa käytössä olevaan ostoskori-malliin. Pietarsaaren kokeilussakin asiakkaaseen otetaan yhteyttä ennen lääkkeiden toimittamista apteekista.

Vähitellen käyttöön tuleva eResepti mahdollistaa verkkoasioinnin myös reseptiasiakkaille.

Apteekkariliitto pitää tärkeänä, että verkkoasioinnissa säilyy yhtä hyvä turvallisuus- ja laatutaso kuin ostettaessa lääkkeet apteekista perinteiseen tapaan.

Lääkelaitos laatii parhaillaan pelisääntöjä apteekkien toteuttamalle lääkkeiden verkkokaupalle. Niiden on määrä valmistua syksyn aikana.

Lähde: Suomen Apteekkariliitto

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy