Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Voiko matkan peruuttaa terveysvaaran perusteella?
Voiko matkan peruuttaa terveysvaaran perusteella?

Milloin matkanperuuntumisesta ei koidu kustannuksia kuluttajalle? Onko pommivaara tai soihuavat maastopalot hyvä syy?

Valmismatkalain mukaan kuluttaja voi peruuttaa valmismatkan, jos hänellä on syytä uskoa, että matka ei voi toteutua sovitulla tavalla ilman, että hänen henkensä tai terveytensä vaarantuu. Erityisen painavat syyt peruuttaa matka on silloin, kun viranomainen suosittelee välttämään kyseistä kohdetta terveysvaaran vuoksi. Matkanjärjestäjän on silloin palautettava asiakkaalle matkan hinta ja muut matkanjärjestäjälle maksetut maksut.

Vaikka matkustusrajoituksia ei olisikaan annettu, jotkut matkanjärjestäjät ja lentoyhtiöt saattavat silti antaa asiakkaille oikeuden peruuttaa tai vaihtaa matka terveysvaaran vuoksi. Matkustajien kannattaakin kysyä asiaa matkan myyjältä.

Lennoilla omat peruutusehdot

Valmismatkalain mukainen peruuttamisoikeus ei koske tilanteita, joissa asiakas on ostanut pelkät lennot. Lentojen peruutusoikeus on määritelty sopimusehdoissa. Jos sopimusehdoissa ei ole mainittu oikeudesta peruuttaa lento esimerkiksi luonnonmullistusten tai levottomuuksien vuoksi, noudatetaan yleisiä sopimusoikeudellisia periaatteita. Sopimuksen on silloinkin oltava kuluttajan kannalta kohtuullinen.  Kohtuullisuutta arvioitaessa voidaan käyttää apuna valmismatkalain säännöksiä.

Lähde: Kuluttajavirasto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy