Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Hukkumistilasto tasaantui viileän alkukesän johdosta
Hukkumistilasto tasaantui viileän alkukesän johdosta

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämien ennakkotilastojen mukaan Suomessa on tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä hukkunut 79 ihmistä. Tämä on yksi enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan verrattuna ja 33 henkilöä enemmän kuin toissavuonna.

 Kesäkuussa hukkui tänä vuonna kahdeksan henkilöä vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa eli 18 ihmistä.

Vesiliikenteessä on tänä vuonna hukkunut 18 ja uidessa 6 henkilöä. Tilastoa synkentää entisestään alkuvuonna jäihin vajonneiden poikkeuksellisen suuri määrä eli 33 henkilöä. Hukkuneista miehiä on 69 ja naisia 10.

Aikuisten on valvottava lapsiaan

Hyvä uimataito antaa mahdollisuuden selvitä yllättävistäkin tilanteista ja hengenpelastustaidot voivat pelastaa lähimmäisen hengen. Maltti on valttia kauniilla kesäkelilläkin – veteen ei kannata rynnätä suin päin, ja omia uimataitojaan ei pidä yliarvioida. Ei ole myöskään viisasta mennä uimaan yksin. Aikuisten tulee erityisen huolellisesti valvoa lasten vesileikkejä myös valvotuilla uimarannoilla. Uimataidottomien lasten on hyvä käyttää pelastusliivejä liikuttaessa laitureilla tai vastaavissa paikoissa, joissa on mahdollisuus pudota veteen.

Varusteet ja taidot kuntoon

Vesillä liikutaan myös valitettavan usein huolimattomasti ja vailla tarpeellisia perustaitoja. Oikea asenne ja vesillä liikkumisen perustaidot tekevät veneilystä turvallisen ja miellyttävän kokemuksen. Vene ja sen varusteet kannattaa pitää hyvässä kunnossa. Veneillessä hukkuneista jopa kahdeksan kymmenestä olisi pelastunut käyttämällä pelastusliivejä. Suurin osa hukkuneista Suomessa hukkuu päihtyneenä. On siis erittäin tärkeää liikuttaessa vesillä muistaa maltillinen alkoholin käyttö ja käyttää aina pelastusliivejä.

Lähde: Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy