Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Paasto nopeuttaa aikaerosta toipumista
Paasto nopeuttaa aikaerosta toipumista

Matkustelun kultakautena, kesälomalla, on ehkä aikaa toipua aikaerosta – mutta ainoastaan kotona. Matkakohteessa nämä kellon siirtymisestä johtuvat hankaluudet ja väsymykset ovat kurjia, olipa vuodenaika mikä tahansa.

Mutta ei hätää. Tuoreen tutkimuksen mukaan aikaerosta toipumista voi nopeuttaa. Se tapahtuu pienellä paastolla, ruuasta pidättäytymisellä. Tutkijoiden mukaan tämä samainen keino pätee myös vuorotyöläisiin.

 

Päätelmä paaston auttavasta vaikutuksesta aikaerosta toipumiseen tehtiin hiirillä, mutta tutkijoiden mukaan samat säännönmukaisuudet voidaan siirtää myös ihmisiin. Mehän olemme kuin kaksi marjaa!

Aikaeroa ja sen vaikutuksia tutkineet tutkijat puhuvat kahdesta kellosta, biologisesta ja ruoka. Heidän mukaansa biologinen kello pystyy siirtymään eteen- tai taaksepäin vain pieniä aikoja kerrallaan, mutta ruokakellolla on heidän mukaansa paremmat mahdollisuudet kiriä aikaero kiinni nopeammin.

Heidän neuvonsa ajanmuutoksesta johtuvan matkaväsymyksen taltuttamiseen on yksinkertainen: Ole syömättä. Esimerkiksi 16 tunnin aikaeron voi ottaa kiinni paastoamalla 16 tuntia. Asian voi hoitaa helpoiten olemalla syömättä lennon aikana ja aterioimalla vasta koneen laskeuduttua.
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy