Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Mustikoissa on muistia parantaa voimaa
Mustikoissa on muistia parantaa voimaa

Oma maa voi olla mansikka ja muu maa mustikka, mutta valitettavasti tämä perinteinen sananlasku ei tee oikeutta tuolle metsiemme villille kullalle.

Mustikka on huomattavasti terveysvaikutteisempi kuin mansikka. Mansikan hyviä puolia saattavat olla maku, vitamiinit ja sen diureettinen vaikutus, mutta mansikka ei vedä mustikalle vertoja. Mustikassa olevat antioksidantit päihittävät mansikan antioksidantit mennen tullen.

Muistin heikkeneminen ikääntymisen myötä on yksi elämän suurimpia varjopuolia. Äly hoi älä jätä –hokema saa uuden merkityksen ihmisellä, jonka toimintakyky olisi muuten kunnossa, mutta jonka muisti pettää jopa jokapäiväisissäkin asioissa.

Tuoreiden hedelmien ja vihannesten hyvää tekevä vaikutus on pitkään ollut tiedemiesten tiedossa ja siitä on puhuttu monissa medioissa. Mustikkakin on nostettu esille useasti, mutta ei ihan siinä määrin kuin englantilaisten tutkijoiden tuoreessa tutkimuksessa.

Mustikassa olevien flavonoidien vaikutus on suurempi kuin olemme osanneet kuvitella. Englantilaisten tiedemiesten mukaan muistia voi parantaa oikeanlaisella ruokavaliolla, varsinkin paljon mustikkaa sisältävällä. He todistivat sen 12 viikkoa kestävällä kokeella, jossa normaaliruokavalio korvattiin mustikkaa sisältävällä. Koehenkilöissä huomattiin huomattavaa parantumista muistia kysyvien tehtävien suorittamisessa.

Ilmaan on jopa heitetty kysymys, voisiko mustikka parantaa Alzheimerin taudin. Ihan niin pitkälle ei kukaan tiedemies uskalla vielä luvata.

 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy