Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Älyä voi kasvattaa
Älyä voi kasvattaa

Kuinka lohdullista, meidän ei tarvitsekaan olla niin tyhmiä kuin miksi olemme syntyneet. Tuoreen tutkimuksen mukaan älyä voi kasvattaa. Meidän on siis mahdollista treenata itsestämme älykkäämpiä kuin olemme olleet.

Michiganin yliopiston tutkijoiden mukaan ongelmanratkaisulla, epäoleellisten asioiden huomiotta jättämisellä, kahden asian samanaikaisella suorittamisella ja ajassa ja paikassa olevien asioiden yhteen liittämisellä pystytään saamaan tuloksia älyn kasvattamisessa.

 

Ja nuo kaikki asiat löytyvät Muistipelistä. Tutkimukseen osallistuneita koulittiin fiksummiksi eräänlaisella Muistipelin versiolla, jossa muistamiseen liitettiin niin visuaalinen kuin äänellinenkin aspekti.

Kyseisessä tutkimuksessa koehenkilöt jaettiin neljään eri ryhmään. Ryhmät harjoittivat muistipelillä älyään puoli tuntia päivässä, ensimmäinen 8 päivän ajan, toinen 12, kolmas 17 ja neljäs 19 päivän ajan. Verrokkiryhmä teki ainoastaan jakson päättyessä koetehtävät yhdessä koehenkilöiden kanssa.

Tutkimustuloksia analysoitaessa huomattiin, että eniten harjoitusta, siis 19 päivää, saaneet suoriutuivat koetehtävistä parhaiten.

Tutkimuksessa tulosten pysyvyys jäi avoimeksi.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy