Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kotitöistä onnelliseksi
Kotitöistä onnelliseksi

Parikymmentä minuuttia harjan tai imurin varressa ja johan elämä hymyilee.

Ei ehkä niin suoraviivaisesti, mutta englantilaisten tutkijoiden mukaan reipas 20–30 minuuttia kotitöitä kerran viikossa tekee onnellisemmaksi.

Heidän väitteensä perustuu kyselyyn, johon otti osa lähes 20 000 henkilöä. Tämä Scottish Health Survey keskittyi liikuntaan, sen määrään ja mielen tasapainoon.

Kyselyssä kävi ilmi, että aktiivisimmat, eli vähintään kerran viikossa liikkuvat, olivat muita onnellisempia. Ainakin kerran viikossa tapahtuvan liikunnan todettiin vähentävän alakuloa kolmanneksella. Kotitöitä tekemällä surumielisyys pieneni 20 prosenttia. Kotitöissä ei kuitenkaan tarkoiteta niitä kevyempiä, kuten astianpesukoneen täyttämistä, vaan kyse on niistä pienen hien irrottavista.

Tutkijat eivät ole vielä päässeet yhteisymmärrykseen, miksi onni seuraa liikkuvaa. Osa sanoo sen johtuvan endorfiineista, osa lihasjännityksen laukeamisesta ja osa laittaa kaiken minä saavutin jotain –tunteen piikkiin.

Niin tai näin, liikunta on hyvästä. Onnelliseksi tekemisen lisäksi sen on todettu myös nuorentavan. Joidenkin tutkijoiden mukaan liikunta kääntää biologista kelloa jopa 10–12 vuotta taaksepäin.

Joten mies, onko tasapuolista, että vaimosi/kumppanisi/äitisi/siskosi on sinua onnellisempi ja huomattavasti nuorempi (ainakin biologisella tasolla)? Tartu siis imuriin ja luuttuun ja siivoa itsesi onnelliseksi ja nuoremmaksi.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy