Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Siitepölyallergisen kannattaa siivota kunnolla
Siitepölyallergisen kannattaa siivota kunnolla

Jälleen on käsillä se aika vuodesta, jolloin siitepöly aiheuttaa oireita allergikoille.

Allergia- ja astmaliiton mukaan siitepölyallergisen kannattaa pitää huoli kotinsa siisteydestä. Pölypunkkeja on nykyään suomalaiskodeissa vähän, eivätkä pölypunkit pahenna kuin todella harvojen allergiaoireita, mutta siivoamista tai tyynyjen ja peittojen pesemistä ei silti saa unohtaa.

Siitepölyallergiselle on tärkeää, että koti siivotaan kunnolla.Siitepölyallergian lääkehoitoa tukee kotiympäristön järjestäminen helppohoitoiseksi ja pölyttömäksi.

Pölyt kannattaa pyyhkiä mikrokuituliinalla tai nihkeällä liinalla, samoin lattiat. Erityisesti eteisen lattia kannattaa pyyhkiä usein siitepölykaudella. Näin siitepölyt eivät kulkeudu eteisestä muualle asuntoon.

Siitepölyä kulkeutuu ulkoa sisätiloihin esimerkiksi vaatteiden mukana ja avoimista ikkunoista ja se säilyy pitkään toimintakuntoisena kuivassa sisäilmassa. Siitepölyallergiselle paras olisikin koneellinen ilmanvaihto, jossa on tuloilman hiukkassuodatus.

Siitepölyn pääsyä sisälle kannattaa yrittää estää välttämällä vuodenvaatteiden tuulettamista ja pyykin kuivaamista ulkona sekä jättämällä ulkovaatteet ja kengät eteiseen. Myös suihku ja erityisesti hiusten huuhtominen ennen nukkumaanmenoa kannattaa, näin siitepölyä kulkeutuu mahdollisimman vähän sänkyyn.

 Lähde: Allergia- ja Astmaliitto

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy