Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kuusi minuuttia muistille
Kuusi minuuttia muistille

Saksalaisten tutkijoiden mukaan me tarvitsemme vain kuusi minuuttia kiihdyttääksemme muistiamme. Siis vain kuusi minuuttia, mutta sen on oltava unta.

Englantilaisten tutkijoitten mukaan kuusi minuuttia sen sijaan ei ole riittävä. He puhuvat pitemmän uniajan puolesta. Tällaisen tavallisen, maalaisjärkeensä nojaavan tallaajan mielestä kuuden minuutin uni tuntuu mahdottomalle. Eihän sitä kuudessa minuutissa edes nukahda, saati sitten herää, jos on onnistunut saamaan unesta kiinni.

Saksalaiset tutkijat pohjaavat väitteensä Dusseldorfin yliopistossa tehtyyn kokeeseen, jossa tutkimuksen kohteena oli, kuinka lyhyellä unella voidaan parantaa muistamisprosessia. Kokeessa opiskelijoille annettiin sanoja, osan sallittiin nukkua sen jälkeen kuusi minuuttia ja toisten tunnin. Ne opiskelijat, jotka herätettiin minimaalisten nokkaunet päätyttyä, muistivat sanat muita huomattavasti paremmin.

Tämänhetkisen tietämyksen mukaan unen muistia parantava voima alkaa vasta aikaisintaan 20 minuutin kuluttua nukahtamisesta. Saksalaisten tekemä tutkimus haastaa tämän tiedon.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy