Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Dr. Ozin Anti-Aging –ruuat
Dr. Ozin Anti-Aging –ruuat

Oprahin, Amerikan suosituimman keskusteluohjelman, myötä julkisuuteen nousseen lääkärin, Dr. Ozin, mukaan me voimme taistella ikääntymistä vastaan kotikonstein. Ja vielä toimivin sellaisin.

Dr. Ozin keinot löytyvät jääkaapista, oikeanlaisesta ruuasta, sekä päivittäisestä liikunnasta.

Dr. Ozin mukaan me voimme tehdä ihmeitä, jos haluamme. Me voimme muun muassa kääntää biologista kelloamme taaksepäin. Hänen mielestään kaikki kiteytyy meidän jokapäiväisiin valintoihimme. Se, mitä syömme, määrää paljolti, miltä näytämme ja kuinka nopeasti vanhenemme.

Ensimmäisenä Dr. Oz heittää kehiin antioksidantit. Pysyäkseen freeseinä solumme tarvitsevat antioksidantteja. Parhaita luonnonlähteitä ovat mustikat, bataatti, parsakaali ja tomaatit. Tomaatit, Dr. Ozin mukaan, kannattaa syödä hieman lämmennettyinä ja öljyn kanssa. Antioksidantteja sisältäviä ruokia meidän tulisi nauttia viisi annosta päivässä.

Myös teessä, vihreässä ja valkoisessa, on meille tärkeitä antioksidantteja. Näitä Oz suosittelee nautittavaksi virvoitusjuomien, kahvin ja tumman teen sijasta noin neljä kuppia päivässä.

Toinen juoma, jonka puolestapuhujana Dr. Oz toimii, on punaviini. Sitä Oprahin lempilääkäri neuvoo nauttimaan lasillisen päivässä. Niille, jotka haluavat välttää alkoholia, hän suosittelee rypälemehuja. Mutta mehujen antioksidanttinen hyöty on viiniä pienempi. Viinissä olevalla alkoholilla on myös terveydellisiä vaikutuksia, mutta vain jos viiniä juodaan ainoastaan se lasillinen päivässä.

Mausteet ovat meille hyväksi. Monia on käytetty historian aikana lääkinnällisesti ja vasta nyt tuomaan makua ruokiin. Yrtit ovat tietysti parhaita tuoreena, mutta niiden vaikutuksen on todettu säilyvän myös kuivatussa muodossa.  Dr. Ozin mukaan erinomaisia ja terveysvaikutteisia ovat curryssä vaikuttava kurkuma (se taistelee Alzheimeria vastaan), paprika ja cayennepippuri (näillä on verenpainetta alentava vaikutua) sekä rosmariini (nopeuttaa oppimista). Inkiväärin on puolestaan todettu alentavan verenpainetta, lievittävän reumakipuja ja pienentävän syövän riskiä.

Seuraavana Dr. Ozin listalla ovat vuorossa kuidut. Kuidut saavat vatsan toimimaan ja ne kuljettavat muita ruoka-aineita eteenpäin. Kuituja saadaan tuoreista vihanneksista, marjoista ja hedelmistä sekä kokojyvätuotteista. Myös Omega-3:lla on ikääntymistä vastustava vaikutus. Dr. Ozin mukaan paras Omega-3-lähde on lohi.

Oikeanlainen ja monipuolinen ruoka sisältää kaikki tarvitsemamme vitamiinit, mutta joskus meidän on tarvetta käydä pilleripurkillakin. Dr. Oz ei tuomitse tai paheksu pillereiden muodossa nautittavia vitamiineja. Hänestä ne ovat hyödyllinen lisä, mutta hän muistuttaa, että vitamiinipillereitä nautittaessa meidän tulisi huomioida oman ikäryhmämme suositukset ja noudattaa niitä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy