Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Lyhyesti shiatsusta
Shiatsu on yli tuhat vuotta vanha japanilainen sormilla painamis- ja parantamistekniikka, joka pohjautuu pitkälti kiinalaiseen lääketieteeseen. Alun perin shiatsu on ollut kiinalaisen akupunktion japanilainen vastine.

Hoidossa käydään rytmikkäästi peukaloilla ja muilla kehon osilla; kyynärpäillä, polvilla, rystysillä ja jalkaterillä painaen läpi kaikki ihmiskehon meridiaanit eli energiakanavat. Erona perinteiseen hierontaan shiatsussa saatetaan jäädä hetkeksi paikalleen liikuttaessa pitkin meridiaanilinjoja. Potilas tyypillisesti makaa lattialla futonin päällä vaatetettuna sillä hoitaja pyrkii saamaan yhteyden hoidettavan energiaan eikä vain hänen kehoonsa. Hoidon tarkoituksena on tasapainottaa ja säädellä kehon energioita siten, että todellinen paraneminen käy mahdolliseksi. Shitsussa käytetään hyväksi akupisteitä, samoja kuin akupunktiossa, mutta ilman neuloja. Uskotaan, että kun energia saadaan virtaamaan vapaasti, keho tasapainottuu ja tulee elinvoimaisemmaksi pystyen näin poistamaan kehoa vaivaavat häiriöt.

Shiatsu rentouttaa kehoa ja mieltä sekä laukaisee jännitystiloja. Shiatsu antaa apua päänsärkyyn, väsymykseen, stressiin, selkäkipuihin, unettomuuteen, kuukautisvaivoihin ruuansulatushäiriöihin, masennukseen sekä moniin muihin vaivoihin. Sen on niin ikään todettu parantavan verenkiertoa sekä kehon nesteiden aineenvaihduntaa

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy