Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Masennus iskee 44-vuotiaisiin
Masennus iskee 44-vuotiaisiin

Jos viisikymmentä siintää jo lasissa ja masennusta ei ole kuulunut, ole onnellinen. Tutkijoiden mukaan 44 vuoden ikä on kaikkein masentavin.

Iässä itsessään ei ole mitään pahaa, mutta tutkimusten valossa ihmiset ovat tuolloin kaikkein herkimmillään masentumaan. Väite perustuu 80 maasta koottuihin, kahden miljoonan henkilön tietoihin.

Tietoja analysoitaessa huomattiin, että masentuneisuutta esiintyi vähiten nuorilla ja vanhemmilla henkilöillä. Keski-iässä riski oli yhtä suuri miehillä ja naisilla maasta tai rodusta riippumatta. Masentuneisuutta esiintyi sekä naimattomilla että perheellisillä sekä rikkailla aivan samaan tapaan kuin köyhilläkin.

Ainoana poikkeuksena maitten joukossa oli USA. Siellä masentuneisuus oli korkeimmillaan naisilla neljänkympin tienoilla ja miehillä viidenkympin molemmin puolin.

Miksi näin on? Miksi keski-iässä masennutaan? Tutkijat eivät ole pystyneet löytämään yhtä ja ainoaa vastausta kysymyksiinsä. Monta arvausta heillä kuitenkin on. Yksi on kuoleman lähestyminen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy