Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tulipaloissa menehtyi viime vuonna 90 ihmistä
Tulipaloissa menehtyi viime vuonna 90 ihmistä

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin mediaseurannan mukaan vuonna 2007 tulipaloissa kuoli 90 ihmistä.

Kuolleista 67 oli miehiä, 21 naisia, ja kahden sukupuoli ei ilmennyt lehtitiedoista. Suurella osalla paloissa menehtyneistä oli alentunut reaktio- tai toimintakyky, johon oli yhdistettynä tupakointi. Merkittävä osa palokuolemista johtuu sähkölaitteista ja etenkin niiden väärästä käytöstä.

SPEKin mediaseurannasta ilmenneistä kuolemaan johtaneiden palojen syttymissyistä yleisin oli viime vuonnakin tupakka. Palokuolleista noin 70 prosenttia on humalassa, eli tupakka ja viina -yhdistelmä koitui monen suomalaisen kohtaloksi myös tulipaloissa. Vuonna 2007 kuolemaan johtaneista tulipaloista yhdeksän tiedetään tai arvellaan olleen tahallaan sytytettyjä.

Valtaosa palokuolleista oli miehiä. Suurin riskiryhmä ovat 40–60-vuotiaat. Todennäköisimmin kuolemaan johtava tulipalo syttyy omakotitalossa.

Tulipaloissa kuoli viime vuonna 28 ihmistä vähemmän kuin vuonna 2006. Tavoitteena on, että vuoteen 2012 mennessä palokuolemat pystyttäisiin vähentämään 30:een vuodessa. Erityistä panostusta vaatii ns. erityisryhmien eli niiden ihmisten paloturvallisuuden parantaminen, joiden reaktio- tai toimintakyky on alentunut. Palokuolemien määrää voidaan vähentää käyttämällä hyväksi teknisiä ratkaisuja ja apuvälineitä. Näistä vaikuttavimpana voidaan pitää automaattista sammutuslaitteistoa.

Palokuolemat ovat myös kansalaistaidollinen ongelma. Ihmiset eivät useinkaan tiedä, miten tulta käsitellään ja miten tulipalossa toimitaan. Häkä ja muut palamisessa syntyvät kaasut ovat ihmisille yleensä tultakin kohtalokkaampia. Siksi syttyneestä tilasta on poistuttava nopeasti ovet sulkien.

Lähde: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy