Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ilmanvaihto toimii, jos ilma tuntuu raikkaalta
Ilmanvaihto toimii, jos ilma tuntuu raikkaalta

Moni hengityselin vaiva pahenee huonosta sisäilmasta.

Ilmanvaihto toimii, jos ilma huoneissa tuntuu raikkaalta. Ilmanvaihtoremonttia ei kannata tehdä turhaan. Jos makuuhuoneen ilma tuntuu puhtoiselta aamullakin eikä ikkunoihin tiivisty kosteutta, ilma vaihtuu riittävästi.

Kylpyhuoneen ilmanvaihto on riittävä, mikäli peilin huurut poistuvat suihkun jälkeen 15 minuutissa ja pyykki kuivaa alle vuorokaudessa. Kylpyhuoneen tai keittiön poistoilmaventtiilin toimintaa voi testata laittamalla venttiilin päälle A4 kokoisen paperin: sen pitää pysyä venttiilin päällä ilman kiinnipitoa.

 Naapureiden ruokien hajujen tulo kotiin on myös merkki siitä, että ilmanvaihto ei toimi oikein: korvausilma tulee rappukäytävästä, rakojen kautta toisesta asunnosta tai poistoilmakanaviston kautta, eikä ulkoa, kuten pitäisi.

Riittämätön ilmanvaihto makuuhuoneissa on yleisin sisäilmaongelmien aiheuttaja. Makuuhuoneen hiilidioksidipitoisuus nousee ja aiheuttaa tunkkaisuutta ja esimerkiksi päänsärkyä.

Pika-apuna voi tuulettaa makuuhuonetta ennen nukkumaanmenoa ja pitää ovea auki öisin, mutta raikasta ilmaa makuuhuoneeseen saa vain asentamalla huoneen ulkoseinään korvausilmaventtiilin. Se voidaan asentaa puiseen tuuletusluukkuun, ulkoseinän läpi tai ikkunakarmiin. Ensiapuna voidaan korvausilman saamiseksi ulkoa poistaa osa ikkunoiden tiivisteestä. Tiivistettä irroitetaan ulkoikkunan alareunasta ja sisäikkunan yläreunasta 20-30 senttiä.

Kaikissa huoneissa pitäisi olla ilmanvaihtoventtiili; makuuhuoneissa ja olohuoneessa tuloilmaventtiili ja keittiössä, wc:ssä ja pesutiloissa poistoilmaventtiili. Ulkoilmaventtiilien suodattimet pitäisi vaihtaa ainakin kerran vuodessa. Tämä kuuluu asukkaan tehtäviin.

Talonyhtiölle kuuluu kanavistojen puhdistus ja laitteistojen säädöt, jotka pitäisi tehdä vähintään kerran kymmenessä vuodessa.

Ilmalämpöpumppu tai ilmanpuhdistin eivät tuo puhdasta ulkoilmaa sisälle, joten ne eivät korvaa ilmanvaihtoa!

Lähde: Allergia- ja Astmaliitto

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy