Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Mistä syntyy toimiva avioliitto?
 Mistä syntyy toimiva avioliitto?

Rakkaus, varsinkin avioliitto, on kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti. Mutta joskus – lue aina - korvapuustit lentelevät edestakaisin myös puolisoiden välillä.

Iso osa avioliitoista päätyy eroon. Mistä siis syntyy toimiva ja onnistunut yhteiselämä? Vai onko sellainen utopiaa? Amerikkalaisen, Utahin yliopiston professorin Victor B. Clinen mukaan onnellinen avioliitto rakentuu 127 asiasta eli muuttujasta.

Surullisinta hänen löydöissään on, että nämä 127 asiaa on mahdotonta löytää yhdessä ja samassa henkilössä. Tai pikemminkin 127 yhteen sopivaa muuttujaa on mahdotonta löytää kahdessa henkilössä, jotka sitten rakentavat yhdessä onnistuneen avioliiton.

Muuttujat ovat sellaisia asioita kuten luonne, raha-asioiden hoito, kodinhoito, itsekkyys / epäitsekkyys, seksuaaliset mieltymykset, ajankulutus, kommunikaatio ja niin edelleen. Ongelmia syntyy, kun puolisot ovat toistensa vastakohtia: pihi – tuhlari, puhuja – mököttäjä, sottapytty – siisti.

Clinen mukaan periksi ei kuitenkaan kannata antaa. Avioero ei välttämättä ole se oikea ratkaisu. Ensimmäiseksi hän ehdottaa tiedostamista. Jokaisen on hyvä tiedostaa, että täydellistä kumppania ei ole, ja katsoa samalla myös peiliin. Tiukkapipoisuus ei ole hyväksi avioliitossa. Joustavuus ja kärsivällisyys vievät nalkuttamista pitemmälle. Avioliitto on uhrauksia, ei itsekkyyttä, täynnä.

Konkreetteja keinoja avioliiton ja parisuhteen parantamiseen Clinen mukaan ovat: Minä muutun ensin –sääntö ja Olen hiljaa yhdestä viasta -neuvo.

Olen hiljaa yhdestä viasta tarkoittaa, että sallimme puolisollemme yhden asian, mikä ärsyttää meitä. Emme mainitse siitä koskaan, emme nalkuta, emmekä myöskään yritä korjata tätä käytöstä hänessä. Rakastamme häntä hänen kaikkine vikoineen.

Minä muutun ensin puolestaan kehoitta meitä kehittämään itseämme ihmisinä. Kun avioliitossa tulee riitaa, pattitilanteita, niin paras keino ratkaista ne on muuttua. Joskus tarvitaan molempien puolisoiden käytöksen muutos, mutta vaikka toinen ei lähtisikään mukaan, kannattaa kuitenkin muuttua itse.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy