Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Työaika vaikuttaa uneen
Työaika vaikuttaa uneen

Uni on terveyden, niin henkisen kuin fyysisenkin, kannalta ensiarvoisen tärkeää. Se pitää meidät terveenä ja järkevinä, sanotaanpa sen jopa kaunistavan.

Mutta – kaikille yö ei ole levon aikaa, ei vaikka kuinka haluaisi. Osa meistä kärsii unettomuudesta. Tuoreen tutkimuksen mukaan päivän työaika vaikuttaa uneen – lyhentävästi.

Pennsylvanialaisen tutkimuksen mukaan työaika on elintavoissa numero yksi unen suhteen. Väitteensä he perustavat kolme vuotta kestäneeseen tutkimukseen, jossa kyseltiin 47731 henkilöltä heidän edellisen päivän (klo 04.00 -04.00) tapahtumia. Tutkimuksessa oli mukan niin viikonpäiviä kuin viikonloppujakin.

Tuloksissa huomattiin, että työaika vaikutti unen laatuun kaikkein eniten, olipa arki tai viikonloppu. Ne, jotka työskentelivät keskimäärin 93 minuuttia enemmän viikolla ja 118 minuuttia enemmän viikonloppuina kuin keskivertotyöskentelijä, nukkuivat vain neljä tai neljä ja puoli tuntia yössä. Pisimmän yöunen, 11 ja puoli tuntia tai enemmän, saivat ne, jotka työskentelivät viikolla 143 minuuttia vähemmän ja viikonloppuina 71 minuuttia vähemmän kuin keskivertotyöskentelijä. 143 minuuttia on melkein kaksi ja puoli tuntia, kaksi tuntia ja 23 minuuttia tarkalleen.

Tuloksiinsa viitaten tutkijat haluavat nostaa työajan tärkeäksi tekijäksi, kun on kyse kuolleisuudesta. Terveyden kannalta meidän olisi nukuttava seitsemästä kahdeksaan tuntia yössä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy