Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

E- ja C-vitamiinit myrskyn silmässä
E- ja C-vitamiinit myrskyn silmässä

Absoluuttisen totuuden etsiminen on aina vaikeaa, mutta erityisen visaista se näyttäisi olevan terveyden alalla. Uusimpien uutisointien valossa suurta arvostusta nauttivat antioksidantit, C- ja E-vitamiinit, on tuomittu hyödyttömiksi.

Ainoana ongelmana on kuitenkin se, että kyseinen uutisointi on väärä. C- ja E- vitamiinit eivät ole hyödyttömiä. Hyödyttömiä ne ovat vain niille, jotka eivät nauti niitä. Mediassa levinnyt väärä tieto on kyllä peräisin oikeista tutkimustuloksista, mutta sellaisesta tutkimusryhmästä, joka ei kyseisen kokeen aikana nauttinut edellä mainittuja vitamiineja. Ei siis ihme, jos nämä vitamiinit todettiin heille hyödyttömiksi.

Kyseinen tutkimus suoritettiin Amerikassa ja se julkistettiin Archives of Internal Medicine –lehdessä. Tutkimuksen tulos vahvisti, että niillä naisilla, jotka nauttivat säännöllisesti C- ja E-vitamiineja, on 31 prosenttia alhaisempi riski sairastua halvaukseen ja 22 prosenttia alhaisempi riski saada sydänkohtaus.

Niillä naisilla, jotka tämän yhdeksän vuotta kestäneen kokeen aikana eivät nauttineet C- ja D-vitamiineja, ei koetulosten perusteella ollut minkäänlaista laskennallista hyötyä kyseisistä vitamiineista.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy