Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

High-Tech & Healing Touch
High-Tech & Healing Touch Scripps Center for Intergrative Medicine, kokonaisvaltainen hoitokeskus, avattiin 1999 San Diegossa, Kaliforniassa. Lokakuussa 2004 otettiin lisätilat käyttöön (Early Detection Center), jossa on tarjolla mm. sydän- ja syöpäsairauksien varhaistutkimusta ja hoitoa. Korkea teknologia on jokapäiväisessä käytössä, mukaan lukien uusi tutkimuslaite (CT/PET ja Nuclear Medicine Scan), jolla voidaan havaita mahdolliset terveysongelmat ennen, kuin oireet ilmestyvat.

Uranuurtajana suomalaissyntyinen sairaanhoitaja

Keskuksen synty juontaa juurensa Healing Touch’ista, jota aluksi käytettiin lisähoitomuotona teho-osastoilla esim. ennen ja jälkeen suurten sydänleikkausten. Vähitellen koko henkilökunnan mielenkiinto asiaan kasvoi, ja koska hoitotulokset olivat huomattavasti paremmat energiahoidetuilla leikkauspotilailla kuin ilman energiahoitoa, asiaan alettiin perehtyä tarkemmin Kokonaisvaltainen hoito eli holistinen näkemys huomattiin erittäin tehokkaaksi ja tarpeelliseksi. Tästä syntyi projektisuunnitelma ja keskus nimeltä Scripps Center for Integrative Medicine. Keskuksen perustajat ovat johtava lääkäri, kardiologi Erminia Guarneri ja johtajana toimiva suomalaissyntyinen erikoissairaanhoitaja, Healing Touch-kouluttaja ja -hoitaja Rauni Prittinen King, jotka palkittiin edistyksellisestä uran uurtajan työstään integratiivisen lääketieteen saralla marraskuussa 2004. Klinikan henkilökuntaan kuuluu lääkä-reitä, sairaanhoitajia ja monia eri täydentävien hoitomuotojen harjoittajia, Healing Touch on yksi niistä.

Keskuksessa käy kuukausittain keskimäärin 2500 asiakasta. Rauni PrittinenKing on työskennellyt teho-osastolla sairaanhoitajana jo yli kaksikymmentä vuotta, mm. lääkäri Dean Ornishin ohjelmassa, joka pyrkii ehkäisemään sydäntauteja. Raunin uran käännekohta oli vuonna 1993. Sairaanhoitajien ammatillisen lisäkoulutuksen puitteissa hän osallistui mielenkiintoiselle Healing Touch-energiahoitokurssille, joka on kehitetty sairaanhoitajille ja muille terveydenhuollossa toimiville henkilöille.

Rauni on opettanut jo 10 vuotta sairaanhoitajia, lääkäreitä ja muita asiasta kiinnostuneita käyttämään Healing Touchia. USA:ssa on jo yli 85 000 henkilöä käynyt Healing Touch-kurssit. Scrippsin 5 sairaalassa ja eri klinikoilla on yli 1100 hoitoalan ammattilaista saanut koulutusta. Menetelmän ja kurssiohjelman on kehittänyt edesmennyt sairaanhoitaja Janet Mentgen. Kansainvälistä koulutusta järjestetään USA:n lisäksi Kanadassa, Uudessa Seelannissa, Australiassa, Etelä Afrikassa, Etelä- ja Keski-Amerikan maissa sekä useissa Euroopan maissa, myös Suomessa, jossa koulutusta on annettu 1999 lähtien.

Healing Touch on yksi täydentävistä hoidoista, joita käytetään Scrippsin integratiivisen lääketieteen keskuksessa. Menetelmä koostuu useista eri tekniikoista, joilla puhdistetaan, korjataan ja vahvistetaan ihmisen omaa bioenergiakenttää. Tätä työtä voivat tehdä myös lääkärit, sosiaalityöntekijät, ohjaajat, hierojat, opettajat ja muut kiinnostuneet henkilöt, jotka haluavat ymmärtää parantamistyötä kosketusta käyttämällä.

Menetelmä soveltuu hyvin kliinisen hoidon tukimuodoksi esim. ennen ja jälkeen leikkauksen, haavojen hoitoon, levottomuude rauhoittamiseen ja terminaalipotilaiden hoitoon. Lukuisat esimerkit hoidon tehosta ulottuvat hyvin erilaisten vaivojen parantumiseen myös tilanteissa, missä muuta hoitoa ei ole saatavilla.

Suomessa Healing Touch-kursseja on järjestetty jo seitsemänä kesänä, kouluttajana Rauni Prittinen King. Kursseille on osallistunut lukuisa määrä hoidosta kiinnostuneita, myös sairaanhoitajia ja lääkäreitä ja muita hoitoalan ammattilaisia. Kesällä 2006 on tulossa jälleen sekä peruskurssi että jokunen jatkokurssi. Koulutus on kansainvälistä, sillä opiskelijan kielitaidosta riippuen tasokursseja voi suorittaa myös toisessa maassa. Tasokursseja on kaikkiaan kuusi, jonka jälkeen voi erikoistua myös kouluttajaksi.

Vuotuinen Healing Touch International kongressi on USA:ssa, vuonna 2006 Coloradon Kalliovuorilla elo-syyskuun vaihteessa. Kesäkuussa 2006 Healing Touch Europe järjestää oman juhlaviikonlopun Amsterdamin lähistöllä Hollannissa. Kaikki Healing Touch-kurssilaiset ovat tervetulleita tapaamaan muita eurooppalaisia kurssitovereitaan.

Lisätietoja:

www.healingtouch.fi
www.healingtouch.net
www.scrippsintegrativemedicine.org

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy