Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Viha kylvää sydäntautia
Viha kylvää sydäntautia

Ei, se ei ole mitään huuhaata, henkisellä ja fyysisellä minällä on vankka yhteys. Henkisen minän pahoinvointi edistää ja aiheuttaa sairauksia fyysiselle minälle.

Tuoreen amerikkalaisen tutkimuksen mukaan muun muassa viha, vihamielisyys ja masennus edesauttavat sydäntaudin puhkeamista.

Tämä oli päätelmä Duken yliopiston tutkimuksessa, jossa seurattiin 313 koehenkilön elämää ja sairauksia kymmenen vuoden ajan. Tutkimuksen alussa koehenkilöt olivat täysin terveitä, kellään ei ollut merkkiäkään sydäntaudista. Samalla tutkijat kartoittivat koehenkilöiden luonteenpiirteet kiinnittäen huomiota erityisesti vihamielisyyteen, vihaan ja masennukseen.

Kymmenen vuoden kuluttua niillä koehenkilöillä, jotka olivat vihaisia, vihamielisiä ja masentuneita todettiin kohonneet C3 proteiiniarvot. Kyseisen proteiinin tiedetään olevan yhteydessä suurempaa sydäntautiriskiin ja II tyypin diabeteksen puhkeamiseen.

Duken yliopiston tutkijoiden mukaan nämä negatiiviset luonteenpiirteet kohottavat vuosien saatossa sairastumisriskiä huomattavasti. Nykytietämyksen mukaan kohonnut verenpaine, tupakointi ja lihavuus kohottavat sydäntautiin sairastumista 50 prosentilla. Nyt tehty löydös on vastaus niille kyseisen taudin kouriin joutuneille henkilöille, jotka eivät tupakoi, ovat normaalipainoisia ja joilla on verenpainekin ollut kohdallaan, myös luonteella on terveydellistä merkitystä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy