Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Virvoitusjuomilla sydäntautiyhteys
Virvoitusjuomilla sydäntautiyhteys

Bostonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan virvoitusjuomien, jopa yhden päivittäisen annoksen nauttimisen, epäillään lisäävän sydäntautiriskiä.

Sillä oliko virvoitusjuoma tavallista, sokeria sisältävää vai sokeritonta light-versiota, ei näyttänyt olevan mitään merkitystä.

Tutkimuksessa paljastui, että niillä jotka nauttivat virvoitusjuomia päivittäin, pieniäkin määriä, oli kohonnut riski metaboliseen oireyhtymään.

Metabolinen oireyhtymä on tulehdustila, jossa henkilöllä on kohonnut verenpaine ja verensokeri, ylipainoa – erityisesti vyötärölihavuutta – insuliiniresisdenssi, veren kohonneet rasva-arvot ja matala HDL- eli hyvä kolesteroli.

Metabolisella oireyhtymällä on yhteys tyypin 2 diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, aivohalvaukseen ja psyykkisiin ongelmiin.

Bostonissa suoritettuun tutkimukseen osallistui 9000 keski-ikäistä miestä ja naista. Heitä seurattiin yli neljän vuoden ajan kolmeen otteeseen. Prosentuaalisesti virvoitusjuomia säännöllisesti nauttivilla oli 31 prosenttia suurempi riski lihoa ylipainoiseksi kuin niitä ei säännöllisesti nauttivilla, 30 prosentin riski saada keskivartalolihavuutta, 32 prosentin riski matalaan HDL –kolesterolitasoon ja kaiken kaikkiaan 50-60 prosenttia suurempi todennäköisyys metabolisen oireyhtymän kehittymiseen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy