Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Lääkekaappi kuntoon kesäksi
Lääkekaappi kuntoon kesäksi

Jälleen on se aika, jolloin saamme nauttia auringosta, luonnon upeasta vihreydestä ja vehreydestä – sekä myös niistä monista pikkuvaivoista, joita kesä mukanaan tuo. 

Me valmistaudumme vuoden kauneimpaan aikaan ostamalla uusia vaateita ja suunnittelemalla lomamatkoja, mutta unohdamme usein tarkistaa lääkekaappimme sisällön. Myös se on tärkeää. Ikävistä yllätyksistä on mahdollisuus selvitä vähemmällä, jos kodin lääkekaappi on laitettu kesäkuntoon.

Mitä sitten on hyvä olla lääkekaapissa kesää varten? Flunssalääkettä, tietysti. Vilustuminen kesällä on huomattavasti kurjempaa kuin talvella ja täysin mahdollista, joten samat lääkkeet, joilla valmistaudumme kohtaamaan flunssakauden pöpöt käyvät myös kesäflunssalle.

Talvella ei kuitenkaan ole ilmassa tai maassa ötököitä, jotka pistävät. Kesällä on hyvä varustautua ampiaisen pistoon ja kyyn puremaan Kyypakkauksella. Hyönteisten pistoihin auttavat erilaiset kortisonivoiteet sekä suun kautta otettava antihistamiini. Antihistamiinia voi ottaa etukäteen, jos tietää altistuvansa hyönteisten pistoille.

Kortisonivoiteilla voidaan hoitaa myös auringon polttamaa ihoa. Tietysti paras tapa on suojata ihoa auringolta jo etukäteen hyvällä aurinkovoiteella tai jopa aurinkoblokilla. Ihon hoitoon on hyvä ostaa myös perusvoiteita. Uiminen ja jatkuva saunominen kuivattavat ihoa.

Pieniin pintanaarmuihin ja haavoihin kannattaa varata lääkekaappiin sekä desinfiointiainetta että laastareita. Apteekista on saatavilla myös vetistäviin ja märkiviin ihotulehdusten hoitoon tarkoitettuja voiteita.

Kesällä vaivat menevät joskus pintaa syvemmälle. Ripuli ja muut vatsavaivat tulevat epämääräisistä ruoka-ajoista ja liian rasvaisesta ja raskaasta ruuasta. Muun muassa Imodium lievittää ripulioireita. Apteekissa on myytävänä vatsavaivoihin tarkoitettuja monenlaisia tabletteja ja nesteitä. Niitä kannattaa ostaa lääkekaappiin. Koskaan ei tiedä, milloin alkaa vääntää.

Kesään kannattaa varustautua laittamalla lääkekaappi kuntoon. Se ei ole luulotautista toimintaa. Se on viisautta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy