Naurujoogan on kehittänyt intialainen lääkäri Madan Katarian vuonna 1995 tutkittuaan naurun vaikutusta ihmisen kehossa. Naurusessiot pidettiin aluksi Intiassa puistossa pienissä ryhmissä ja jo muutaman viikon kuluttua naurusessioissa oli mukana useita satoja ihmisiä. Nykyään nauruklubeja on ympäri maailmaa useita tuhansia. Naurujoogassa ei naureta vitseille, vaan nauru pyritään synnyttämään luonnollisesti palleaa käyttäen.
Mitä tehdään naurujoogasessiossa?
Naurujoogasessio koostuu venyttelyistä, stimuloiduista nauruharjoituksista, joogan hengitysharjoituksista ja naurumeditaatiosta. Näin hyödynnetään naurun tuottamaa liikettä kehon eri osissa. Naurujoogan nauruharjoituksia ovat esim. leijonanauru, kännykkänauru ja koiranpissatusnauru.
Naurujoogan vaikutukset
Nauru vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Se lisää hapen kuljetusta keuhkoissa. Naurujoogan hyötyjä ovat stressihormonitason lasku, immuunijärjestelmän vahvistuminen, hyvänolon hormonien tuotannon lisääminen ja täydellisen rentoutumisen saavuttaminen. Naurujooga helpottaa myös kipua ja surua.
Kenelle naurujooga sopii?
Naurujooga sopii kaikille, jotka pystyvät kävelemään 45 min. Naurujooga sopii kunnon kohentamiseen, sillä 10 minuutin nauru vastaa 30 minuutin soutamista. Toisaalta se vastaa myös 45 minuutin täydellistä rentoutumista.
Naurujooga sopii myös työpaikalle
Naurusessio voidaan viedä niin työpaikalle kuin yksityisiin tilaisuuksiin. Sen yhdistävä vaikutus auttaa ihmisiä parempaan tiimityöhön ja huumorimielen herättämiseen kireissäkin tilanteissa. Naurusession jälkeen kaikilla on jaettavaa yhteisestä kokemuksesta.
Marianne Kuosa Naurujoogaohjaaja www.naurujooga.com
|