Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Mustikka on kuningasmarja
Mustikka on kuningasmarja

Oma maa mansikka, muu maa mustikka –sanonta pitäisi nykytietämyksen mukaan muuttaa muotoon Oma maa mustikka, muu maa mansikka.

Mustikka on nimittäin oikea kuningasmarja. Sen antioksidanteilla taistellaan muun muassa syöpää ja Alzheimerin tautia vastaan.

Toinen samanvertainen superruoka – ei marja vaan hedelmä - on viinirypäle.

Molempien ominaisuudet voittavat kaikki pillerit. Tutkijoiden mukaan meidän tulisikin lisätä marjoja ja hedelmiä huomattavasti enemmän ruokavalioomme. Pillerit eivät voi koskaan korvata suoraan luonnosta saatavia aineita, ja uusimpien tutkimusten valossa pillereistä, A, E ja beetakaroteeni-pillereistä, on päinvastoin haittaa.

Eri tutkimusten perusteella mustikka vaikuttaa syövän ja Alzheimerin taudin ehkäisyn lisäksi muun muassa kolesteroliin alentavasti, virtsatulehduksiin parantavasti ja sydäntauteihin ehkäisevästi. Näitä samoja mustikan ominaisuuksia tutkijat ovat antaneet viinirypäleiden lisäksi myös puolukalle.

Me suomalaiset olemme onnellisia tässä suhteessa. Ei hätää vaikka viinirypäleet eivät kuulu ominaiseen kasvustoomme, meidän metsämme ovat syksyllä täynnä niin mustikoita kuin puolukoita, ja nykyteknologia mahdollistaa niiden hyötykäytön pakastettuna ympäri vuoden.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy