Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Valkosipulin voima säilyy parhaiten puristettuna
Valkosipulin voima säilyy parhaiten  puristettuna

Me olemme oppineet, että kypsentäminen tuhoaa tärkeitä vitamiineja. Mutta on olemassa joitakin ruoka-aineita, joita ei vain pysty syömään raakana tai joiden lisääminen kypsymässä oleviin ruokiin tuo esille uusia ja ihania makuelämyksiä. Valkosipuli on yksi sellainen.

Kyllähän valkosipulia raakanakin syö, mutta ei sellaisia määriä kuin ruokaan sekoitettuna. Tutkijat ovat nyt selvittäneet, kuinka kypsentäminen vaikuttaa tämän terveydestään niin kuulun sipulin ominaisuuksia.

Yksinkertainen tosiasia on, että kypsentäminen tuhoaa valkosipulin hyvää tekeviä ominaisuuksia ja piste. Uusimpien tutkimusten valossa tätä tuhoa pystytään hallitsemaan jonkin verran. Kokonaisena kypsennetyissä valkosipuleissa tapahtuu kaikkein eniten hyvien ominaisuuksien menetystä, murskatuissa ja viipaloiduissa vähiten.

Tutkijat uskovat, että paras tulos saadaan, kun valkosipuli murskataan tai viipaloidaan kymmenen minuuttia ennen keitokseen lisäämistä. Tämä antaa murskauksen yhteydessä vapautuvalla, valkosipulin parantavia ominaisuuksia suojelevalle allinaasi-entsyymille aikaa vaikuttaa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy