Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kyynisyys on hengenvaarallista
Kyynisyys on hengenvaarallista

    Kyyniset ihmiset eivät ole mukavia. Heidän tapansa suhtautua asioihin on niin negatiivinen, että se heijastuu myös muiden elämään. He ovat oikeita energiasyöppöjä, ja amerikkalaisen tutkimuksen mukaan myös vaaraksi omalle terveydelleen.

Sanakirjan selventää, että kyyninen henkilö on välinpitämätön, elämän kovettama, ironinen, säälimätön, tunteeton. Kyynisyyden synonyymeiksi luetellaan julmuus, ironisuus ja piikittely.

Yllä olevan luettelon tulisi jo laittaa kyynikon kellot soimaan. Kuka hullu täysissä järjissään haluaisi noin monta negatiivista leimaa itseensä, jo tuossa olisi aihetta kerrakseen itsensä muuttamiseen. Ja varsinkin sitten, kun listaan lisätään vielä tutkijoiden päätelmä kyynisyyden lisäämästä sydänsairauden vaarasta.

Päätelmä perustuu 6814 henkilölle tehtyyn kokeeseen. Siinä todettiin, että kyynisyys on yhteydessä sydänsairauden kohonneeseen riskiin, samoin olivat myös stressi ja masennus. Tutkijat huomasivat, että kyynikoiden veressä oli tavallista enemmän tulehdusta osoittavia aineita.

Tutkijat uskovat kyynisten henkilöiden elävän muita epäterveellisemmin. Tutkiessaan tarkemmin koeryhmäänsä heille selvisi, että tulehdusaineet olivat yhteydessä myös lihavuuteen ja tupakanpolttoon. Henkinen paine ”tappaa” itsestä huolehtimisen ja johtaa usein epäterveelliseen käytökseen. Ja tämä, jos mikä on varmin keino sydänkohtaukseen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy