Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tärkkelysintoleranssi -Suomalaisten uusi vaiva
    

Suomessa on tiedostettu jo 1990-luvulta lähtien sellaiset toiminnalliset vatsavaivat, joihin tavanomainen keliakia- tai laktoositon dieetti ei tunnu auttavan. Tärkkelysintoleranttisia vaivoja ei aiheuta gluteeni tai laktoosi, vaan kasvien sisältämä varastosokeri eli tärkkelys.

Ruuansulatus antautuu liiallisen tärkkelyksen edessä

Jos ihmisen ruoansulatusjärjestelmän entsyymit eivät pysty muuttamaan kaikkea tärkkelystä imeytyvään muotoon, ylijäämästä tulee paksusuolen miljardien "kakkabakteerien" ruokaa. Tämä aiheuttaa myrkytystilan, joka pilaa suolistoflooran ja elimistön aineenvaihdunnan, aiheuttaa maksan toiminnallisia häiriöitä, josta seuraa, että "kakkabakteerien" aineenvaihduntatuotteita pääsee aivoihin, aiheuttaen keskittymis- ja aivosähkötoiminnan häiriöitä. Tavallisimpia arkipäivän ongelmia ovat paksusolen turpoaminen, vatsan turvottelu, röyhtäilyt, närästys, vaihteleva ripuli ja ummetus, aamuinen äkillinen vessantarve ja erilaiset limaneritykset, nuhan ja flunssankaltaiset oireet. Huolestuttavinta on pelko paksunsuolen syöpäriskin lisääntymisestä. Tärkkelysongelma tiedostettiin jo 1940-luvulla, mutta 1970-luvulle tultaessa, laktoosi-intoleranssi ja keliakia veivät päähuomion.

Tärkkelyskuorman vähentäminen ja entsyymit auttavat siivoamaan suolistoa.

Viljoissa, perunoissa ja riisissä ei ole riittävästi entsyymejä niiden sisältämän tärkkelyksen muuttamiseksi imeytyvään muotoon eli monosakkarideiksi. Mikäli riittävää muutosta ei tapahdu riittävässä ajassa, imeytymätön tärkkelys "lumpsahtaa" paksusuoleen, jossa nälkäiset mädättäjäbakteerit ja hiivat odottavat sitä kuin käenpojat. Tässä vaiheessa ylijäämäperuna on kuin imellettyä perunalaatikkoa ja vehnätärkkelys kuin sokeritaikinaa.

Entsyymit nopeuttavat hidastunutta ruoansulatusta

Etsyymit nopeuttavat yksittäisten tärkkelysketjujen pilkkoutumista. Aivot, lihakset, munuaiset, maksa jne. tarvitsevat paljon energiaa ja sitä kuuluisi tulla tärkkelyksestä tai hedelmien ja marjojen sisältämästä luonnollisesta fruktoosista tai glukoosista. Runsaasti tärkkelystä käyttävät ovat valitelleet outoja vaivoja. Enstyymilisää käyttäneillä oireet ovat lieventyneet. Jos samalla vähentää tärkkelyksen määrää ravinnossa, entsyymien teho paranee. Monet ovatkin havainneet, että vatsan turvottelu, kaasunmuodostus, närästys- ja röyhtäily on vähentynyt tai hävinnyt kokonaan, alhainen verensokeritaso (hypoglykemia) on korjautunut, nesteen kertyminen on vähentynyt ja jotkut ovat jopa alkaneet laihtua. Myös keskittymiskyky ja energisyys on palautunut kun on löydetty itselle sopiva tärkkelyslähde. Toisille ei sovi peruna eikä ruis, toisille ei näytä sopivan kotimaiset viljat ja jopa riisi on osoittautunut toisille ongelmalliseksi.

Entsyymi- ja kalkkunadieetti auttavat tasapainottamaan suolistoa

Kalkkunadieetti on tärkkelyksetön ja kestää vain 2-3 päivää (enintään 5 päivää), jonka aikana suolisto puhdistuu ylijäämätärkkelyksestä ja voidaan aloittaa itselle sopivan tärkkelyslähteen etsiminen. Ruoansulatuksen entsyymiaktiivisuutta tehostetaan NaturaMedian Inulac- ja Monizym-entsyymeillä, jotka yhdessä antavat inuliinia, puhdasta maitohappoa, bifido- ja laktobasilleja, entsyymejä sekä ananas-, papaija- ja mikrobientsyymejä. Monizymiä otetaan 1-2 kapselia ennen jokaista ateriaa tai sen yhteydessä. Inulac-jauhe sekoitetaan veteen suheessa 10 g Inulac:ia ja 1 dl puhdasta vettä ja nautitaan "jälkiruoaksi" kerran päivässä pääaterian jälkeen.

Kalkkunadieetti-ohje

Kalkkunadieetin on laatinut tärkkelyintoleranssiin huomiota kiinnittänyt luontaistuotealan pioneeri Tapani Lahti. Dieetin perusohje on seuraava: Kalkkunan rintaleikettä ja porkkanaa. Miniporkkana on erinomainen. Sen voi ensin höyrytttää pienessä tipassa vettä, tai esikeittää puolikypsäksi, jonka jäkeen kypsennetään pannulla oliiviöljyssä ja annetaan hautua kannen alla pehmeäksi. Maustetaan rakuunalla, valkosipulilla tai maun mukaan. Lisäksi jäävuorisalaattia, tomaattia ja kurkkua. Tämä on perusohje, jota joidenkin on ehkä muuneltava eri syistä johtuen. Tätä ateriaa sovelletaan aamiaisella, päivällisellä ja illallisella tai niin usein, että nälkä pysyy poissa. Puhdistumista voi vielä tehostaa juomalla aamuisin - ja muutaman kerran päivän aikanakin, puhdistavaa Depulan-teetä (saatavana luontaistuotekaupoista).

Itse kalkkunadieetti on tärkkelyksetön eli ilman perunaa, leipää tai riisiä, vain pari päivää. Kolmantena päivänä ateriaan sisällytetään riisiä. Neljäntenä päivänä kokeillaan vähän perunaa. Tämän ei ole tarkoitus olla nälkädieetti, mutta jos tärkkelyksen jättää pitemmäksi aikaa pois siitä tulee laihdutusdieetti. Jokainen annos kuluttaa ruoansulatuksessa enemmän energiaa kuin antaa. NaturaMedian Inulac ja Monizym soveltuvat tämän jälkeenkin päivittäin käytettäväksi, sillä pelkästään nämä kaksi tuotetta oikein käytettynä lisäävät ruoansulatuksen entsyymiaktiivisuutta luonnollisella tavalla. Jotkut luontaistuntijat ja -terapeutit ovat saaneet jo jonkin verran koulutusta tärkkelysintoleranssin suhteen, joten kannattaa käydä kyselemässä.

(Lehdistötiedote 1/2007: Natura Media® Biosori, Tapani Lahti)

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy