Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Humala ja sen fytoestrogeenit
     Vaihdevuosien hormonihoidon ympärillä liikkuu paljon avoimia kysymyksiä. Viimeaikaiset tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että hormonikorvaushoito ei ole niin turvallista kuin on ehkä aiemmin annettu ymmärtää. Vaihtoehtoja vaihdevuosien hormonittomalle hoidolle kaivataan ja niitä etsitään. Viimeisin löydös on humalan fytoestrogeenit.

Belgiassa Gentin yliopistossa humalaa on tutkittu vuosikymmeniä. Tutkimus on lähinnä palvellut maan kuuluisaa olutteollisuutta, sillä onhan humala olutteollisuuden tärkeä raaka-aine. Sattuman kautta humalasta löytyi myös voimakkaan estrogeenisen aktiivisuuden omaava ainesosa, hopeiini. Hopeiini on tällä hetkellä kaikkein vahvin tunnettu kasviestrogeeni. Löydön ovat vahvistaneet yli kymmenen itsenäistä tutkimuslaboratoriota ympäri maailman. Hopeiinin on todettu olevan jopa 100-1000 kertaa vahvempi kuin soijan isoflavonoidien genisteinin ja daidzeinin. Lisäksi hopeiini on noin 10 kertaa vahvempi kuin puna-apila coumestrol. Tämä tarkoittaa sitä, että hopeiinia tarvitaan huomattavan pieniä määriä vaikutuksen aikaansaamiseksi, vain mikrogrammoja milligrammojen sijaan. Mielenkiintoista on myös se, että hopeiini sitoutuu elimistössä samoihin estrogeenireseptoreihin kuin luonnollinen estrogeeni, 17beta-estradiolikin. Hopeiini toimii siis kuin elimistön luonnollinen hormoni ja pystyy korvaamaan elimistön omaa estrogeenia sen tuotannon hiipuessa.

Humalasta eristettiin myös toinen mielenkiintoinen aine, ksantiinihumoli, joka estää solujen hapettumista. Lisäksi sillä on suotuisa vaikutus kohonneisiin veren rasva-arvoihin ja luun hajoamiseen.

Humalan kasviestrogeeneja koskevien tutkimusten pohjalta on kehitetty rekisteröity valmiste MenoHop. Se on uusi luonnonmukainen ja tehokas keino vaihdevuosioireiden kuten kuumien aaltojen, hikoilun sekä univaikeuksien hoitoon. MenoHop on ravintolisä, joka valmistetaan humalasta patentoidulla menetelmällä. MenoHop sisältää vakioidun määrän hopeiinia, 0,1 mg (100 µg) / kapseli. Tämä pienen pieni annos vaikuttavaa ainetta riittää lievittämään kuumia aaltoja, hikoilua, unettomuutta, rytmihäiriöitä sekä ärtyisyyttä tehokkaasti. Lisäksi valmiste edistää luuston hyvinvointia ja laskee kohonneita veren rasva-arvoja.

MenoHop-valmistetta ja sen vaikutuksia vaihdevuosioireiden lievittämisessä on tutkittu myös Suomessa Turun yliopistollisen sairaalan naistentautien professori Risto Erkkolan johdolla. Tutkimustulosten mukaan noin 60 % eritasoisista vaihdevuosioireista kärsivistä naisista sai avun MenoHopista kahden kuukauden hoitojakson aikana.

MenoHopia myyvät apteekit, terveyskaupat sekä –osastot.

Pakkaus: 30 ja 60 kapselia, annostus 1-4 kapselia / vrk. Positiiviset vaikutukset voi havaita noin 2-4 viikon käytön jälkeen yleensä.

Lisätiedot: MaxMedica Oy, p. 020 743 4755

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy