Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Maitoa masennukseen
Maitoa masennukseen

Tuntuuko kurjalle? Onko olo saamaton ja harmaa? Ei hätää. Apu on yhtä lähellä kuin lähin jääkaappi. Pari desiä rasvatonta maitoa ja elämä alkaa hymyillä.

Ei ehkä välttämättä näin nopeasti, mutta amerikkalaisen ravitsemusasiantuntijan Susan Kleinerin mukaan maito on mitä erinomaisin lääke masennusta vastaan.

Tosi asia on, että maidon kulutus on pienentynyt. Nykyisin maitoa juodaan yhä vähemmän ja vähemmän. Samalla ihmiset ovat yhä masentuneempia ja stressaantuneempia. Kleinerin mukaan näillä kahdella asialla on selvä syy-yhteys. Ihmiset pysyvät erossa maidosta esimerkiksi vatsaväänteiden takia ja lisäksi nykykulttuurissa on seksikkäämpää juoda jotain muuta kuin pelkkää maitoa.

Kleinerin mukaan itse maito ei pahenna kenenkään vatsaa, vaan se miten paljon sitä juodaan kerralla. Hän suosittelee vain pari desiä, jopa vähempääkin, kerralla. Mutta sen juominen ei tulisi jäädä vain yhteen kertaan, maitoa tulisi nauttia pitkin päivää esimerkiksi aterioiden yhteydessä.

Maidon hyvää tekevä vaikutus on sen proteiinissa, herassa. Tutkimusten mukaan hera vaikuttaa parantavasti stressiin, mielialaan ja jopa muistiin. Lisäksi uusimpien tutkimusten mukaan hera auttaa painonpudotuksessa.

Jos siis elämän mukanaan tuoma matalapaine tuntuu liian valtavalle, ei muuta kuin kippis ja pari desiä kylmää maitoa vatsaan.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy