Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Yli 5-kymppisen ruokavalio
Yli 5-kymppisen ruokavalio

Olemme tottuneet huolehtimaan elämän alkutaipaleella olevien ruokavaliosta huomattavasti paremmin kuin ehtoopuolelle saapuvien. Viisikymppinen ei vielä ole lähelläkään lähtöä, mutta pienet muutokset ruokavalioon oli aloitettava jo silloin.

Normaali, monipuolinen kotiruoka on paras joka iässä, mutta ikääntyvän tulisi huolehtia joidenkin vitamiinien saannista nuorempia tarkemmin. Virkeä vanhuus on jokaisen toive. Liikunnalla ja oikeilla ruokavalinnoilla sekin on mahdollista.

Viidenkympin tienoilla naisten raudan tarve vähenee. Vaihdevuodet poistavat kuukautiset, joten lisäraudalle ei välttämättä ole enää samanlaista tarvetta.

Mutta kalsiumille ja D-vitamiinille on. Meidän luustomme heikentyy meidän vanhetessa. Tämä lisää kalsiumin tarvetta, ja jotta se imeytyisi, tarvitaan D-vitamiinia. Kalsiumia saadaan esimerkiksi maitotuotteista, seesaminsiemenistä, viikunasta, tofusta, soijajauhosta, manteleista, hasselpähkinöistä ja nokkosesta. D-vitamiinin paras lähde on aurinko, ja koska aurinko ei paista meillä koko vuoden, suositellaan lisäravinteita D-vitamiinin saannin turvaamiseksi.

Myös B12 ja B6 tarpeet kasvavat. B12 vaikuttaa muun muassa hermosolujen uusiutumiseen. Ravinnosta sitä saadaan lihasta, kananmunasta, maidosta ja kalasta. B6 puolestaan osallistuu elimistön aineenvaihduntatapahtumiin. Sen lähteitä ovat liha, kala, sisäelimet, munankeltuainen ja maito, sekä hiiva ja täysjyvävilja.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy