Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Käveleminen ei ehkä riitä
Käveleminen ei ehkä riitä

Juuri kun meidän päähämme on taottu päivittäisen kävelylenkin ja 10 000 askeleen tuoma terveydellinen vaikutus, kuuluu Kanadasta kummia. Albertan yliopistot tutkijat väittävät, että pelkkä kävely ei riitä.

Heidän mukaansa kävelemällä ei saavuteta merkittäviä terveydellisiä hyötyjä.

Albertalaisten asiantuntijoiden mukaan terveyttä edistävässä liikunnassa ei ole kyse pelkästä liikkumisesta paikasta A paikkaan B tai askeleiden kokonaismäärästä. Terveydellinen hyöty saavutetaan vain lisäämällä liikunnan tehoa, vastusta ja tahtia. Eli muun muassa juoksu, aerobinen liikunta ja kuntopyöräily ovat pelkkää kävelyä parempia tapoja liikkua ja hoitaa terveyttä.

10 000 askelta –ohjelma on heidän mukaansa hieno tapa aloittaa kunnosta huolehtiminen, mutta jonkin ajan kuluttua tulisi kuitenkin jo siirtyä seuraavalle tasolle ja lisätä aktiviteetin hengästyttävyyttä.

Väitteensä kanadalaiset perustavat tutkimukseen, jossa kävelijät asetettiin vastakkain perinteisellä tavalla kuntoilevien kanssa. Perinteinen tyyli piti sisällään stepperin ja kuntopyörän. Näin urheilevia neuvottiin suorittamaan kuntoilunsa sen verran tasaisella tahdilla, että he pystyivät keskustelemaan kuntoillessaan. Kävelijöille ei annettu mitään ohjetta ylläpidettävästä tahdista.

Puolen vuoden kuluttua oli tulosten aika. Tällöin kävi ilmi, että kävelijöiden hapenottokyky oli kohonnut 4 prosenttia ja perinteisesti kuntoilevien 10. Nämä samat luvut olivat mukana myös verenpaineen laskussa, kävelijöillä verenpaine laski 4 prosenttia ja kuntoilijoilla 10.

Albertan yliopiston tutkijoiden mukaan kaikki liikkuminen on hyvästä, mutta hyvästä tulee vieläkin parempaa, kun siihen lisätään tahtia, pelkkä käveleminen ei siis riitä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy