Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Käsiä pesemällä pöpöt kuriin
Käsiä pesemällä pöpöt kuriin

Flunssakauden alussa on hyvä muistaa oman äidin yksinkertainen neuvo: pese kädet.

 

Tällä näinkin helpolla neuvolla, kuin käsien pesemisellä, pystytään pistämään stoppi pöpöjen leviämiselle. On kuitenkin hyvä muistaa, että äiti ei rajoittanut neuvoaan vain kerran päivässä tapahtuvaksi.

Tutkimusten mukaan jo 30 sekunnin käsienpesu pelkällä vedellä ja saippualla vähentää käsien bakteereja 58 prosenttia. Alkoholipitoisella, pesun jälkeen käytettävällä nesteellä pöpöt saadaan lähtemään jopa 83 prosenttisesti.

Amerikkalaisille merisotilaille tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että käsihygieniasta huolehtiminen vedellä ja saippualla vähensi sotilaiden hengitystieinfektioita 45 prosenttia. Ja ne, jotka pesivät käsiään ahkerimmin sairastuivat muita huomattavasti harvemmin.

Hyvä käsihygienia ei ole kallista. Kenenkään ei tarvitse tuhlata rahojaan antibakteerisiin saippuoihin, tavallinen saippua ja kraanavesi ajavat saman asian. Ainoa mihin kenenkään on investoitava, on oma mieli. Käsien pesusta on tehtävä tapa. Kädet tulee pestä aina ennen ruokailua ja vessassa käynnin jälkeen. Ne on pestävä myös kotiin saavuttaessa ja sen jälkeen kun on käsitellyt esimerkiksi vaippoja, eläimiä, tavannut sairaita, tehnyt puutarhatöitä.

Käsien pesussa maalaisjärjen käyttö on sallittua. Niitä ei tarvitse olla jynssäämässä jatkuvasti, mutta aina silloin kun tekee jotain tai käsittelee asioita, jotka likaavat.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy