Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Trager-terapia
Nimi Trager tulee hoitomuodon kehittäjän yhdysvaltalaisen lääketieteen tohtori Milton Tragerin (1908-1997) mukaan. Trager yhdistää nerokkaasti sekä koulu- että vaihtoehtolääketieteen. Trager -terapiaa on käytetty Yhdysvalloissa jo yli 70 vuotta.

Milton Trager keksi, että kaikki mitä meille on tapahtunut, on varastoituna meidän kehoomme ja alitajuntaamme. Hän oli vakuuttunut siitä, että alitajunta luo jännityksemme, mutta se myös vapauttaa meidät niistä!

Hän kehitti menetelmän, jossa pehmeät liikkeet yhdistettynä alitajunnan käsittelyyn mahdollistavat meidät vapautumaan kivuistamme ja säryistämme. Mitä enemmän aikaa kului, hän haki käsitelläkseen yhä vaikeampia ja vaikeampia tapauksia. Joukossa halvaantuneita, joita hän sai kävelemään.

Yli 40-vuotiaana hän aloitti lääketieteen opiskelut.Trager valmistui lääketieteen tohtoriksi Guadalajaran yliopistosta Meksikosta 1955. Sen jälkeen hän harjoitti lääkärin ammattiaan yhdessä Trager- terapiansa
kanssa yli 20 vuotta.

Hoitotapahtuma

Trager -hoito kestää reilun tunnin, jonka aikana asiakas lepää pehmeällä hoitopöydällä peiton alla. On tärkeää, että asiakkaalla on koko hoidon ajan hyvä olla. Tragerin hoitoliikkeet ovat venyttäviä, tuudittavia, heiluttavia ja värisyttäviä. Terapeutti on hoitoa tehdessään syvän rauhan tilassa. Hän on mahdollisimman rentoutunut ja täydellisen keskittynyt. Tämä on tila, jossa ollaan samanaikaisesti sekä aktiivisia ja että tekemättä mitään! Samalla, kun hän käsittelee kehoa, hän esittää hiljaa mielessään myönteisiä kysymyksiä alitajunnalle. Esimerkiksi, miten tämä tuntuisi pehmeämmältä, kevyemmältä, vapaammalta? Saatamme kokea vastaukset tunteina, ideoina, ajatuksina tai mielikuvina. Tai sitten tietoisella tasolla emme koe mitään erityistä, koska alitajunta on tiedostamaton osa meitä.

Hoitajan ja hoidettavan välille syntyy syvä yhteys, joka mahdollistaa hienovaraisten ja sanattomienkin viestien vastaanottamisen ja niihin vastaamisen. Trager lisää kehotietoisuuttamme. Jokainen kosketus ja liike vaikuttavat keskushermostoomme ja sieltä edelleen autonomisen hermoston kautta koko elimistöömme. Koska Trager- hoito saavuttaa kehon joka solun, hoidon saajan on mahdollista päästää irti lukkiutumista ja toimintahäiriöistä ja oma paranemisprosessi voi alkaa toimia. Uudet toimintamallit mahdollistavat elimistömme uudenlaisen toiminnan.Me voimme oppia elämään kipujemme ja jännitystemme kanssa. Kun kipu on ollut läsnä pitkään, emme välttämättä enää edes huomaa sitä. Olo vain tuntuu jotenkin epämukavalta! Unohdamme, miltä tuntui, kun ei sattunut mihinkään.

Tragerissa pidetäänkin tärkeänä, että asiakas löytää itselleen uudelleen kivuttoman olotilan.Trager -käsittely ei saa missään vaiheessa sattua! Tragerin perusajatuksia on, että jos kehoa lähestytään satuttaen, keho menee automaattisesti puolustusasentoon. Silloin kun kehoa kosketetaan pehmeästi, hoito vaikuttaa tehokkaasti myös meidän syvimpiin kudoksiimme asti.

Mitä jännittyneempi keho on, sitä pehmeämmin sitä käsitellään. Tervetuloa kokemaan, miltä tuntuu olla kevyempi, vapaampi, pehmempi!

Sana Mentastics® tulee englanninkielen termistä mental gymnastics eli henkiset voimisteluliikkeet. Liikkeitä opetetaan asiakkaalle, jotta hän voi palauttaa itselleen hoidossa kokemansa hyvän olon tunteen myös kotioloissa. Mentastics-liikkeet ovat heiluttavia, keinuvia, värisyttäviä. Liike voi lopulta olla minkälainen tahansa. Olennaisinta on, MITEN liikkeet tehdään. Liikkeiden tekemiseen yhdistetään myönteiset kysymykset alitajunnalle ja mielikuvien käyttö.

Mentastics -liikkeiden avulla voit oppia aivan uuden tavan liikkua ja olla. Kivuttomasti. pehmeästi, vapaasti! Näiden liikkeiden avulla tulemme tietoisemmaksi koko kehostamme ja energia virtaa vapaammin. Nykyisin Mentastics® -voimisteluliikkeet ovat koulujen opetusohjelmassa mm. Kanadassa, USA:ssa ja Saksassa. Urheilijoille liikkeet auttavat lisäämään suorituskykyä. Luovissa ammateissa oleville, kuten näyttelijöille, tanssijoille ja laulajille Mentastics- liikkeet auttavat lisäämään luovuutta. Liikkeet soveltuvat myös kansalais- ja työväenopistojen ja eri järjestöjen voimisteluohjelmiksi. Liikkeet ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita. Liikkeiden helppoudessa piileekin niiden tehokkuus ja haasteellisuus!

• Stressin oireiden lievittämiseen

Trager sopii erinomaisesti kuten hermostuneisuuteen, sydänoireisiin ja unettomuuteen. Trager laukaisee stressiä, jännityksiä ja jäykkyyksiä.

• Särkyihin ja liikerajoituksiin

Trager on tehokasta niska-hartiasärkyihin, selkä- ja raajakipuihin ja kaikenlaisiin liikerajoituksiin. Iskiasvaivat helpottuvat useimmissa tapauksissa. Myös levottomat jalat saavat apua Trager- hoidosta. Tinnitukseenkin
on löytynyt apua. Hengenahdistusta ja astman oireita voidaan lievittää tekemällä hoito siten, että se lisää rintakehän tilavuutta. Leuan ja kasvojen alueen jännityksiä ja kipuja voimme lievittää kasvoja käsittelemällä. Turvotuksia Trager lievittää sen vuoksi, että hoito vilkastuttaa aineenvaihduntaa.

Raskaana oleville Trager sopii erinomaisesti kolmen ensimmäisen raskauskuukauden jälkeen, koska Trager - hoito voidaan antaa myös siten, että asiakas lepää kylkiasennossa.Vanhusten hoitoon Trager soveltuu hyvin pehmeytensä takia. Tragerin käytöstä on saatu hyviä tuloksia myös halvauspotilaiden, dystonian, fibromyalgian, CP-vamman, MS-taudin ja Parkinsonin hoidossa.

Trager sopii myös psykoterapian ja muiden keskusteluterapioiden tueksi, koska Trager auttaa ihmistä saamaan yhteyden omaan kehoonsa, vaikka yhteys välillä olisikin ollut kadoksissa. Urheilijoille Trager lisää suorituskykyä.

Trager sopii erinomaisesti myös henkilöille, jotka toimivat luovissa ammateissa, kuten näyttelijöille, laulajille, tanssijoille. Syvän rauhan tila on luovuuden tila. Trager lisää luovuutta!

On maita, joissa julkinen terveydenhuolto on täysin hyväksynyt Trager- menetelmän ja sitä käytetään mm. kipuklinikoilla. Ainakin Kanadassa ja Saksassa Trager on mukana koulujen opetusohjelmassa.

Sveitsissä Trager kuuluu sairaskassan (Kelan) korvauksen piiriin.

Parkinsonista lääketieteellinen tutkimus

Tragerin käytöstä Parkinsonin hoidossa on tehty yhdysvaltalais-kanadalainen lääketieteellinen tutkimus Federation des Massotherapeutes du Quebec:ssä vuonna 2002. tutkimuksessa on pystytty osoittamaan, että Tragerilla on voitu Parkinsonin oireita. Parkinson-tutkimus jatkuu edelleen. Koko tutkimusraportin voit tilata osoitteesta: sirpa.jauhiainen@elisanet.fi tai puh. 050-3380226.

Pilottitutkimus kroonisen päänsäryn hoidossa

Etelä-Kalifornian yliopistossa on vuonna 2004 tehty lääketieteellinen pilottitutkimus Tragerin käytöstä kroonisen päänsäryn hoidossa. Tutkimuksessa on voitu osoittaa, että Tragerin avulla päänsärkyoireet ovat helpottuneet. Tutkimustulokset on julkaistu Altervative Therapies-lehden syys-lokakuun 2004 numerossa. Koko tutkimusraportin voit tilata osoitteesta: sirpa.jauhiainen@elisanet.fi tai puh: 050-3380226.

Trager- koulutus aloitettiin Yhdysvalloissa 1975. Nykyisin Trager -terapeutteja on eri puolilla maailmaa. Eniten Yhdysvalloissa Kanadassa ja Keski-Euroopassa. Suomessa koulutus aloitettiin 2003. Opiskelu terapeutiksi kestää 1,5-2 vuotta.

Lisätietoja www.trager.fi

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy