Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

REFLEKSOLOGIA- Vyöhyketerapiaa koko kehoa käyttäen

 

Refleksologia on vyöhyketarapiahoitoa, joka käsittelynä kohdistuu ensisijaisesti jalkateriin, sääriin, käsiin, korvalehtiin ja kasvoihin. Terapian peruasajatuksena on hoitaa vaivoja keholla sijaitsevia heijastepisteitä ja –ratoja käsitellen ja painellen.

Keholle muodostuu lukuisia pienoismalleja ihmisestä. Eri kehonosista voi siis löytää "kuvan" koko ihmisestä heijastusjärjestelmänä. Elimistö käyttää tuekseen eri puolilla kehoa olevia vaihtoehtoisia järjestelmiä. Näitä käsittelemällä voidaan ihmisen ongelmia hoitaa.

On osoittautunut, että erilaiset häiriötilat haluavat käyttää tukenaan tiettyjä osia kehosta ja vakiojärjestelmiä. Esimerkiksi luuston ongelmat hakeutuvat käyttämään tarkkaa jalan vyöhykejärjestelmää. Lihaksen ongelmat hakeutuvat pehmeälle säärelle.

Näiden järjestelmien käsittelyn lisäksi refleksologi voi auttaa toimintojen tasapainottumista mm. erityisten toimintapisteiden kautta.

Käytännön työ on osoittanut, että elimistön omat järjestelmät "tulkitsevat" terapeutin hoitoa ja käyttävät hoitostimulanssia tarpeensa mukaan. Luonnolla ja keholla on kuin oma viisas prioriteettijärjestelmäsä jota hoito avaa ja aktivoi.

Käytössämme oleva refleksologinen ymmärrys on taltioitu 1900-luvun alussa Amerikan intiaaneilta. Tiedot kokosivat lääkärit William Fitzgerald ja Eunige Ingham, jotka sovelsivat tietoa mm suun alueen sairauksien hoidossa. Heijastepisteistä helpotettiin mm. hampaan poiston kipuja. Ingham teki jalkaterän heijastejärjestelmän kartat jo 20-, 30-luvulla.

Suomessa ja muissa pohjoismaissa refleksologian isänä ja tutkijana voidaan pitää ruotsalaista Karl-Axel Lindiä, joka on 1970-luvulta lähtien muokannut hoitomuotoa loogiseksi kokonaisuudeksi. Hänen ansiostaan lukuisia heijastejärjestelmiä on saatu tehokkaaseen käyttöön. Nykyiset elämäntavat, elinolot ja kiire lisäävät heijastejärjestelmien muuntuvuutta. Kar-Axel Lind muistuttaakin, että hoidon on perustuttava analyysiin eikä valmiin kaavan käyttöön.

Hoito sopii kaikille. Se sopii ihmisille, eläimille, vauvoille ja vaareille. Hoitosuunnitelma laaditaan ottaen huomioon hoidettavan muut hoidot, lääkitykset yms. Jokainen hoitokerta on kokonaisuus. Parhaimmillaan hoito on yhteistyötä hoidettavan kanssa, tähtäimessä oireiden poistaminen ja entistä laadukkaampi elämä.

Tyypillisimmin terapeutin luo hakeutuvat moniongelmaiset "jo kaiken kokeilleet" tai henkilöt, jotka haluavat välttää kemiallisia ja tukahduttavia hoitoja. Usein osataan odottaa, että fyysisten oireiden helpottamisen lisäksi hoito
laukaisee ahdistusta ja tasapainottaa mieltä.

Hoito kestää noin tunnin ja maksaa 35-45 euroa. Hoito tehdään useimmiten käsillä stimuloimalla. Tarkkuutta voidaan lisätä vyöhykepuikolla.

Voidakseen päästä Suomen Reflokslogit Ry:n jäseneksi, terapeutilla on oltava riittävä alan peruskoulus, terveydenhoito-alan tutkinto tai peruslääketieteen opinnot. Yhdistyksen päätoiminta on järjestää valmiille refleksologeille jatkokoulutusta ja olla linkkinä alan ammattilaisten välillä.

Refleksologit haluavat muistuttaa, että luonto parantaa ja että parhaimmillaan terapeutti on terveyden tukija ja avustaja. Mikään ei korvaa terveitä elämäntapoja, riittävää unta, liikuntaa ja hyvää ravintoa.

Puheenjohtaja:

Marja Jokela
Mäkisenkentäntie 6,
33480 Ylöjärvi
Puh. 0400 854 227,
03-348 5664
marja.jokela@tintti.net
www.suomenrefleksologit.fi

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy