Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Hiusten ja päänahanongelmat ja hoitokeinot

Yhä useampi suomalainen kärsii hiustenlähdöstä, kaljuuntumisesta, hiuskunnon huonontumisesta ja päänahan ongelmista; hilseestä, päänahan kutinasta ja seborreasta. Hiusten ja päänahan ongelmat ovat yleensä liitetty miehiin, mutta naisten osuus on selvästi lisääntynyt. Syyt ovat moninaiset, mutta apuakin löytyy!

Ruuan ravintopitoisuuksien heikkeneminen, yksipuoliset ruokailutottumukset, stressi, ympäristön saasteet, voimakkaat pesu- ja hoitoaineet, lisääntyneet hiustenkäsittelyt ovat saaneet aikaan sen, että hius- ja päänahan ongelmat ovat lisääntyneet viimeisten kahden vuosikymmenen aikana.Nämä ongelmat ovat lisääntyneet varsinkin naisten keskuudessa, kertoo toimitusjohtaja Marko Kyllästinen M. Aimo Oy:stä.

Jo kymmenen vuotta hiusten ja päänahan ongelmien parissa kokopäiväisesti työskennellyt Marko Kyllästinen on toimitusjohtajana suomalaisessa M. Aimo Oy:ssä, jonka valmistamat ja valmistuttamat ACOMAX-tuotteet on suunnattu hiusten ja päänahan ongelmien hoitoon. ACOMAX-tuotteiden kehittely- ja tutkimustyössä on käytetty solubiologian, ihotautiopin, kemian ja farmasian asiantuntijoita, joilla on joko tohtorin tutkinto tai professorin vakanssi.

- Hiusten ja päänahan ongelmien hoidossa pitää tuntea ja ennen kaikkea tietää ihmisen psykofyysinen kokonaisuus lähtien solutasolta aina hiustuotteiden kemialliseen kostumukseen saakka. Näin saadaan laaja tietämys siitä, miten ihmistä voidaan auttaa hiusten ja päänahan ongelmissa mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti. Lisäksi koululääketieteen ja täydentävien hoitomuotojen tietotaidon yhdistäminen olisi ihanteellista, painottaa Kyllästinen.

- Erityisesti hiusongelmien hoidossa tärkeimmät sisäisesti saatavat vitamiinit ovat B-ryhmän vitamiinit, E-vitamiini, sinkki, seleeni ja biotiini. Näitä saadaan ruoasta, mutta myös markkinoilla on sisäisesti nautittavia tuotteita, jotka ovat tarkoitettu hiusongelmien hoitoon.

Päänahan ongelmien hoidossa on tärkeää ulkoinen hoito: niin pesuaineet kuin ns. Tehohoidot. Päänahan ongelmista kärsivän tulisi välttää ns. bensiini- tai ammoniakkijohdannaisia pesuaineita sekä silikonia sisältäviä tuotteita, jotka vaurioittavat hiusta ja herkistävät ja aiheuttavat oireita päänahkaan. Turvallisimmat tuotteet löytyvät apteekista, luontaistuoteliikkeistä ja parturi-kampaamoista, joissa kuitenkin pitää erottaa "jyvät akanoista". Pitää rohkeasti kysyä tuotteen aineosista! Painottaa Kyllästinen.

Hiusongelmien hoito ei hoidu pelkällä shampoolla tai hoitoaineella, kuten on usein annettu ymmärtää. Laadukas shampoo ja hoitoaine suojaavat ja ravitsevat jo olemassa olevaa hiusta, mutta jos ongelmana on hiustenlähtö, ohentuneet hiukset ja kaljuuntuminen, niin silloin pitää ravita hiusnystyä. Sitä voi siis hoitaa sisäisesti, mutta ulkoinen hoito on myös erittäin tehokas! Ulkoisesti erinomaisia yrttejä ovat nokkonen,kamomilla, rosmariini, siankärsämö, orapihlaja, ruusunmarja, peltokorte, mustaherukka; jotka ravitsevat suoraan hiusnystyä ja kiihdyttävät tehokkaasti päänahan verenkiertoa tuoden näin sisäiset ravinteet paremmin hiusnystyyn. Nämä yrtit, ravitsevat ja tasapainottavat päänahkaa ja poistavat päänahan ongelmia. Edellämainitut yrtit sisältävät mm. A-, B1,2,3,6-, C-, H-, E-vitamiineja, ubikinonia, piitä, seleeniä, sinkkiä sekä erittäin tärkeitä biofalvonoideja, fenolihappoja, karotenoideja ja terpeenejä.

–Monet voivat kokea ulkoisen käytön hankalaksi, sillä se vaatii alussa jokapäiväistä hiuspohjan käsittelyä. Kuitenkin ongelman hoitoon on nähtävä vaivaa! Varsinkaan vanhemmilla päänahan ongelmien hoidossa ei pelkät sisäiset ravinteet riitä ja hiusongelmien hoidossa ulkoinen hoito on usein tehokkaampaa kuin sisäinen, sillä se kohdistuu suoraan ongelma-alueelle, Kyllästinen toteaa.

– Olen huolestunut tämän päivän mainonnasta, käytetyistä "asiantuntijoista" ja median asennoitumisesta. Asiantuntijoiksi ja osaaviksi tutkijoiksi mediassa ja markkinoilla olevissa tuotteissa kelpuutetaan parturi-kampaaja tai julkisuuden henkilö, jolla ei ole mitään korkeakoulututkintoa. Heillä on tietoa, mutta ei tarpeeksi eikä laaja-alaisesti. Hienoilla termeillä, visioilla ja julkisuudella vakuutetaan nykyajan kuluttaja! Mihin on kuluttajan maalaisjärki kadonnut, ihmettelee Kyllästinen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy