Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Muistatko?
Muistatko? Erehtyminen on inhimillistä, mutta kun muistamattomuudesta tulee pikemminkin sääntö kuin poikkeus, muuttuvat inhimilliset tunteet monella epätoivoksi. Kukapa haluaisi viettää loppuikäänsä dementoituneena!
 
On kuitenkin hyvä ”muistaa”, että muistamattomuus lisääntyy normaalisti iän karttumisen myötä. Kaikesta unohtelusta siis ei kannata olla huolissaan.

Mutta jos unohtelua alkaa esiintyä yhä lisääntyvässä määrin ja siitä alkaa olla jo haittaakin, kannattaa silloin tutkailla omaa muistamattomuuttaan hieman tarkemmin ja miettiä ollaanko jo siirrytty epänormaalille puolelle.

Asiantuntijoiden mukaan normaali muistamattomuus ei estä elämää. Se ei vaikeuta sitä tai tee jokapäiväisistä asioita mahdottomia. On olemassa kuitenkin joitakin oireita, joita seuraamalla voidaan epäillä esimerkiksi muistia heikentävää Alzheimerin tautia. Näitä ensi vihjeitä tästä hitaasti etenevästä taudista ovat mm. sanojen katoaminen, vaikeus muistaa juuri sitä oikeaa sanaa puhuttaessa tai selitettäessä asioita, samojen kysymysten jatkuva kysely, reseptien tai ohjeiden seuraamisen vaikeus, tavaroiden jatkuva kadottaminen ja vääriin paikkoihin laittaminen, eksyminen tutussa ympäristössä sekä epämääräiset ja yllättävät tunnekuohut.

Näihin oireisiin voi olla myös muitakin syitä kuten esimerkiksi masennus, liiallinen alkoholin käyttö, vitamiinien puutostila, joten käynti asiantuntijan luona ennen itse tehtyä Alzheimer-diagnoosia on paikallaan. Lukuisat muistamattomuutta aiheuttavat asiat ovat parannettavissa. Alzheimerin tauti ei valitettavasti ole yksi niistä. Mutta sen etenemistä voidaan hidastaa lääkkeillä ja oikealla hoidolla.

Muista siis tarkkailla muistiasi.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy