Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Jos syöt suklaata, syö tummaa suklaata
Jos syöt suklaata, syö tummaa suklaata

Harva meistä pystyy olemaan erossa makeasta. Mutta jos suklaahammasta pakottaa, kannattaa pistellä suuhunsa mieluiten tummaa suklaata.

American Heart Associationin tutkijoiden mukaan tummasuklaa (paitsi että se hellii sielua) alentaa verenpainetta ja saattaa jopa pienentää sydänsairauden riskiä. Kiitos tummassa suklaassa olevien flavonoidien.

Aikaisemmat tutkimukset ovat jo paljastaneet, että flavonoidirikkaat ruuat kuten esimerkiksi hedelmät, vihannekset ja tee saattavat ehkäistä jonkin verran sydän- ja verisuonitauteja. Ja nyt tähän joukkoon on liitetty myös tumma suklaa ympäri maailmaa tehdyillä tutkimuksilla.

Esimerkiksi Italiassa tehdyssä tutkimuksessa 10 korkeasta verenpaineesta kärsivää miestä ja naista söi 15 päivän ajan 100 grammaa erityisesti heitä varten valmistettua tummaa suklaata ja 10 samoin korkeasta verenpaineesta kärsivää miestä ja naista söi samanaikaisesti vastaavan määrän valkoista suklaata. Valkosuklaan syöjien verenpaine ei liikahtanut mihinkään, mutta tumman suklaan syöjillä kummatkin - sekä ala että ylä –paineet laskivat huomattavasti.

Tämän tutkimuksen perusteella kenenkään ei kuitenkaan tule lisätä suklaan (tummankaan) syöntiä, ei edes parantaakseen verenpainettaan tai ehkäistäkseen sydäntautia, sillä – ja tätä tutkijat haluavat tähdentää – tumman suklaan hyvää tekevän vaikutuksen lisäksi, se sisältää myös erittäin paljon rasvaa ja sokeria. Ja kumpikaan näistä ei ole hyväksi kenellekään.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy