Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Läheiset ystävyyssuhteet ovat hyväksi miesten sydämille
Läheiset ystävyyssuhteet ovat hyväksi miesten sydämille

Miehet, joilla on useita hyviä ja läheisiä ystäviä sairastuvat muita miehiä harvemmin sydäntauteihin.

Tällaiseen tulokseen pääsi ruotsalaistutkimus, joka seurasi 15 vuoden ajan 741, yli 50-vuotiaan miehen terveyttä ja elämää.

Tutkimukseen osallistuneiden miesten riskit sairastua sydäntauteihin olivat kaikilla koehenkilöillä yhtä suuret. He olivat keskimääräisesti ottaen samanpainoisia, harrastivat keskimääräisesti yhtä paljon tai yhtä vähän liikuntaa, riippumatta sosiaalisista ympyröistään he polttivat keskimäärin yhtä paljon tupakkaa ja heidän verenpaineensa ja stressinsäkin olivat suurin piirtein samalla tasolla.

Huolimatta siitä, että kaikilla koehenkilöillä oli alun perin yhtä suuret todennäköisyydet saada sydäntauti, tutkijat huomasivat, että ne miehet, joilla oli eniten sosiaalisia kontakteja eli eniten ystäviä, joita he tapasivat säännöllisesti, sairastuivat 45 prosenttia harvemmin sydäntauteihin kuin ne miehet, joilla oli niukasti sosiaalisia kontakteja. Ja ne miehet, joilla oli eniten hyviä sydänystäviä, joiden puoleen he saattoivat kääntyä tarvitessaan apua, sairastuivat peräti 58 prosenttia harvemmin sydäntauteihin kuin ne miehet, joilla ei ollut lainkaan emotionaalista tukiverkostoa.

Tutkimukseen osallistuneen tohtori Annika Rosengrenin mukaan sama pätee myös naisiin: hyvät ystävät ja positiivisesti vilkas sosiaalinen elämä ovat hyväksi meidän kaikkien, niin miesten kuin naistenkin sydämille.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy