Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Positiivisuudella vilustumista vastaan
Positiivisuudella vilustumista vastaan

Taas on käsillä se aika vuodesta, jolloin nenä vuotaa, tirskuttaa, silmät verestävät, naama muuttuu punaiseksi, tunnottomaksi möykyksi ja aivot ovat täynnä räkää. Nenäliinoja kuluu pinoittain ja mummon neulomat villasukat ovat enemmän kuin tarpeen.

Hyvin moni meistä pitää talvesta, lumesta ja jopa pienestä pakkasestakin, mutta kukaan tervejärkinen ei rakasta sitä mitä se tuo tullessaan: vilustumisia.

Tämä näkyy lehdissä ja televisiossa. Talvella kaikki media ovat täynnä mainoksia mitä moninaisimmista lääkkeistä ja luontaistuoterohdoista, joilla nämä erittäin tarttuvat flunssat, nuhat ja yskät taltutetaan heti, melkein ensimmäisen aivastuksen jälkeen. Kaikki mainosten lääkkeet ja rohdot, joilla helpotetaan kurjaa ja sairasta oloa, ovat hyviä ja hyödyllisiä, mutta on olemassa jotain mitä ei kaupan hyllyltä voi saada, jotain mikä tiedemiestenkin mukaan on maailman paras lääke vilustumisia vastaan. Tämä ihmerohto on positiivisuus ja optimistinen elämänasenne.

Pittsbourgin yliopiston psykologian laitoksen tutkimusten mukaan positiivisuus on maailman paras flunssalääke. Yliopiston tiedemiehet tulivat tähän tulokseen tehtyään flunssatestin 334 täysin terveelle koehenkilölle. Ennen testin alkua tutkijat kartoittivat koehenkilöiden mielentilan. Flunssatestiin osallistujat kertoivat perusteellisten psykologisten kysymysten kautta elämänasenteistaan: olivatko he iloisia, energisiä, surullisia, stressaantuneita, depressiivisiä, masentuivatko he helposti vastoinkäymisistä jne.

Seuraavaksi tutkijat tartuttivat kaikki koehenkilöt samalle vilustumistaudille nenänlimakalvon kautta ja eristivät heidät viideksi vuorokaudeksi. Näiden viiden päivän aikana tiedemiehet suorittivat koehenkilöille erilaisia testejä selvittääkseen olivatko he sairastuneet vai ei.

Hämmästyksekseen tutkijat huomasivat, että ne koehenkilöt, joilla oli positiivinen luonne ja elämänasenne pystyivät vastustamaan tartutettua tautia muita koehenkilöitä paremmin, mitä positiivisempi luonne, sitä parempi oli vastustuskyky.

Tiedemiehet eivät pysty sanomaan, mikä on se prosessi, miten positiivisuus ja optimismi estää infektiot, he myöntävät tarvitsevansa vielä paljon jatkotutkimuksia. Mutta siitä he ovat varmoja, että iloinen mieli ja myönteinen elämänasenne ovat paras suoja vilustumistauteja vastaan.

Mutta jos kaikesta positiivisuudesta ja optimismista huolimatta flunssat iskevät päälle, kannattaa kääntyä apteekin tai luontaistuotekaupan puoleen. Niiden hyllyt ovat onneksi pullollaan erilaisia aineita, joiden avulla voi lievittää ja helpottaa vilustumisen tuomaa tukalaa oloa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy